Connect with us
ANM a emis un cod galben de vreme rea. Care sunt județele vizate

Știri

ANM a emis un cod galben de vreme rea. Care sunt județele vizate

ANM a emis un cod galben de vreme rea. Acesta este valabil de la ora 9:00 până la ora 12:00. Iată care sunt județele vizate.

Județele vizate după ce ANM a emis un cod galben de vreme rea

Codul galben de vreme rea vizează județul Caraș-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici.

Vor fi semnalate intensificări ale vântului. Rafalele vor ajunge la 55-60 km/h.

Codul galben este valabil de astăzi de la ora 9:00 până la ora 12:00.

Caraș-Severin: pompierii au interventi mai multe zile la rând pentru a stinge un incendiu din Parcul Național Domogled – Valea Cernei

Pompierii continuă miercuri, pentru a cincea zi consecutiv, stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Domogled – Valea Cernei. Asta după ce au fost identificate alte două focare, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

„În urma recunoaşterii efectuate în această dimineaţă, cu elicopterul, s-au mai identificat două focare. La această oră, au reînceput misiunile de aruncare cu apă. De asemenea, se intervine şi cu forţele de la sol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

CITEȘTE ȘI: Caz șocant în Caraş-Severin: Și-a ucis copiii imediat după naștere. Ce a făcut cu trupurile i-a lăsat fără cuvinte pe anchetatori

Conform acesteia, marţi seara, după 35 de aruncări cu apă efectuate de elicoptere, nu s-au mai observat focare. Dar, probabil din cauza vântului, peste noapte focul s-a reactivat.

Pentru stingerea incendiului acţionează 140 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei. În prezent, eforturile se concentrează pe limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, cauza probabilă a izbucnirii focului urmând a se stabili la finalul intervenţiei, potrivit ISU „Semenic”.

Un turist a anunţat, vineri după-amiază, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul se află la o altitudine de 1.100 metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri de drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top