Connect with us
ANM a emis cod galben de vijelii în mai multe județe din țară

Vremea

ANM a emis cod galben de vijelii în mai multe județe din țară

ANM a emis un cod galben de vijelii care este valabil joi, de dimineață până seara, la ora 23:00. Sunt vizate mai multe județe ale țării unde vor apărea intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

ANM a emis cod galben de vijelii în mai multe județe din țară

Vremea se schimbă radial în cea mai mar eparte a teritoriului. Vin ploi, vijelii și vânt puternic în mai multe județe. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în 29 de județe va fi cod galben de vijelii, iar intensificările vântului vor depăși 55-65 km/h.

Codul galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău, Brăila și Tulcea.

La munte, vor fi rafale de 60-80 km/h. În zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h.

Potrivit celor mai recente informații de la meteorologi, anul 2020 va unui dintre cei mai călduroși ani din istorie. 1Meteorologii au anunțat că luna iunie va fi puțin rece, în special în zona nordică a țării. Pe la mijlocul lunii, temperaturile maxime vor depăși 30 grade Celsius. Totuși în iulie și august, vom experimenta numeroase episoade de vreme caniculară. Simona Căpșună mai menționat:

„Dacă se va menține aceasta tendinta înseamnă ca la vara temperaturile vor fi deosebit de ridicate dar vor apărea și fenomene meteo extreme, cum ar fi furtunile, tornadele, grdinina și inundatiile.”

În țara noastră, cea mai ridicată temperatură din istorie a fost de 44.5 grade Celsius la umbră în data de 10 august 1951 în Bărăgan. Încălzirea globală este un fenomen despre care s-a vorbit de câțiva ani, dar abia acum vom vedea clar efectele nocive.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top