Connect with us
Atenționare meteo de ger cumplit! Cum va fi vremea marți, 16 februarie

Vremea

Atenționare meteo de ger cumplit! Cum va fi vremea marți, 16 februarie

Atenționare meteo de ger cumplit! Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece și ger valabilă în intervalul 15 februarie, ora 20.00 – 17 februarie, ora 10.00. Se anunță ger dimineața și noaptea în nordul, centrul, estul țării și local în sudul teritoriului.

Atenționare meteorologică de ger

Atenționare meteo de vreme rece și ger intră în vigoare luni, 15 februarie, ora 20.00 și este valabilă până miercuri, 17 februarie, ora 10.00. Potrivit prognozei, în intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade. Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

Atenționare cod galben de vânt puternic

Tot astăzi a intrat în vigoare o atenționare cod galben de vânt puternic în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m. Este valabilă până marți, 16 februarie, ora 02.00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

A treia atenționare cod galben de intensificări ale vântului este valabilă în zona Moldovei, în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00.

Prognoza meteo 15-28 februarie 2021

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Meteorologii atrag atenția că intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

Prognoza meteo marți, 16 februarie 2021

Vremea va fi rece cu temperaturi scăzute, mai ales noaptea, după care se va încălzi. Temperaturile scăzute se vor menține până miercuri, 17 februarie 2021, după care se vor situa în jurul celor normale pentru data din calendar. Vor fi maxime de 7, 9 grade Celsius și minime de -2, până la 0 grade Celsius.

Marți nu vor fi precipitații, însă acestea sunt așteptate în intervalul 17-21 februarie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top