Connect with us
Avertizare ANM cod galben de vânt în cinci județe din țară

Vremea

UPDATE Avertizare ANM cod portocaliu de vânt în mai multe județe din țară cu aspect de tornadă

UPDATE – ANM a actualizat pronoza meteo și a emis un cod portocaliu de intensificări majore ale vântului. Meteorologii avertizează locuitorii vizați de codul portocaliu că vântul poate provoca caderi de copaci, vijelii și  desprinderi necontrolate ale cladirilor obiectelor ce nu sunt bine asigurate.

UPDATE ANM: În unele zone se pot semnala vant puternic cu aspect de tornadă!

Avertizare ANM cod galben de vânt în cinci județe din țară. Meteorologii au anunțat unde vor fi rafale de vânt și mai ales intervalul de timp în care acestea se vor manifesta.

Avertizare ANM

Astăzi, până la ora 12.00, se anunță intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 100-110 km/h în județul Caraș-Severin, mai exact în zona de munte de peste cota 1800 de metri.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de vânt, până la ora 13.00, în județul Sibiu. Mai exact este vorba despre zona de munte de peste cota 1800 m, Tălmaciu, Șelimbăr, Turnu Roșu, Boița. În aceste zone sevor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 50..60 km/h, și izolat 70..75 km/h.

O altă avertizare emisă de ANM și valabilă până la ora 15.00 vizează județul Caraș-Severin, județul Arad, județul Bihor, Județul Timiș. În aceste zone se vor semnala local și temporar intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55…75 km/h.

Avertizare de ceață

Avertizare ANM. Există pentru ziua de 4 octombrie și o avertizare cod galben de ceață. Conform meteorologilor, aceasta este valabilă până la ora 10.00, în Județul Suceava: Vatra Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Poiana Stampei, Coșna. În aceste zone se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Dacă în weekend, vremea este capricioasă și deloc prietenoasă, de săptămâna viitoare, vântul se va potoli și soarele va reveni pe cer. Se anunță cel puțin câteva zile frumoase, cu temperaturi mai mari față de cele normale pentru această perioadă a anului.

Cel puțin deocamdată se pare că avem parte de o toamnă lungă și călduroasă, după o vară foarte secetoasă în cea mai mare parte a țării. Există previziuniu conform cărora nici iarna nu va fi una tipică și vom avea parte de ger, fără precipitații. Altfel spus, dacă va fi așa, vom avea o iarnă uscată, nu cu mult diferită de iarna anului trecut.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top