Connect with us
Cod Galben emis de ANM. Vin ninsorile de Crăciun! Prognoza meteo

Vremea

Cod Galben emis de ANM. Vin ninsorile de Crăciun! Prognoza meteo

Cod Galben ANM. După un Crăciun călduros, meteorologii au anunțat că vremea se răcește în toată țara. Pe 26 decembrie, temperaturile vor fi scăzute și va fi parțial înnorat. În mai multe zone din țară și în special la munte, apar ninsorile.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo de precipitatii, vant puternic si instabilitate atmosferica in toata tara in intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00.

În sudul Banatului, al Transilvaniei, al Moldovei, în Muntenia și Oltenia, dar și în Capitală, vor apărea precipitații. Ne putem aștepta la lapovițp și ninsoare.

Cod Galben emis de ANM. Unde va ninge de Crăciun

Începând din a doua zi de Crăciun la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m. Se va depune și strat de zăpadă. În zona montană pe spaţii restrânse este posibil să se formeze polei sau ghețuș.

De duminică, vântul va bate cu putere, rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În restul țării vor începe ploile de dimineață. Cele mai multe precipitații vor fi în sud. Meteorologii spun că mâine noapte e posibil să ningă în Prahova, Argeș, Vălcea, Buzău, Vrancea dar și în București. Pe lângă precipitații, în sudul țării va fi și vânt, așa că așteptați-vă la o noapte cu viscol.

Acest episod de iarnă ține până luni.

Luni, în toată țara se va încălzi, iar temperaturile vor depăși temparaturile maxime normale pentru această perioadă. Doar la munte temperaturile vor rămâne scăzute, va fi frig și vor exista în continuare ninsori și depuneri de zăpadă.

ANM a emis și un cod galben de intensificări ale vântului. Vor apărea și ninsori moderate cantitativ și viscol. Acest cod galben ANM e valabil în intervalul 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top