Connect with us
Cum va fi vremea astăzi! Prognoza ANM

Vremea

Cum va fi vremea astăzi! Prognoza ANM

Aveți sau nu planuri de ieșit astăzi, este bine să știți cum va fi vremea. Prognoza ANM arată că astăzi, 18 august, se aunță o după-amiază călduroasă în sudul, estul și centrul țării, în timp ce în vestul teritoriului și în zonele montane va ploua.

Cum va fi vremea astăzi! Prognoza ANM

Conform prognozei ANM, marți 18 Iulie 2020, vremea se va menține în general instabilă în zonele montane și în regiunile vestice și nord-vestice unde, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua precedentă, se vor încadra între 24 și 33 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă în zonele de câmpie. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

În București, vremea va deveni călduroasă la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Recomandări generale

– purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;

– beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri călduţe (soc, muşeţel, urzici), neaşteptând apariţia senzației de sete, adică un pahar la 15-20 minute;

– evitaţi băuturile ce conţin cofeină (cafea, ceai, cola), sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare întrucât sunt diuretice;

– evitaţi alimentele cu un conţinut mare de grăsimi, în special cele de origine animală;

– nu consumaţi alcool (inclusiv bere) – vă deshidratează și vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei;

– nu lăsaţi copiii sau animalele singure în autovehicule închise.

– evitați deplasările în timpul amiezii

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top