Connect with us
Prognoza meteo 26-27 septembrie 2020. Cum va fi vremea în weekend

Vremea

Prognoza meteo 26-27 septembrie 2020. Cum va fi vremea în weekend

Prognoza meteo 26-27 septembrie 2020. Se anunță un weekend răcoros. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate zonele țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un cod potocaliu și unul galben de vremea instabilă, cu averse și vijelii, în toată țara.

Prognoza meteo 26-27 septembrie 2020

Prognoza meteo 26-27 septembrie 2020 vine cu schimbări majore de temperatură. Vom avea un weekend răcoros și ploios, cu instabilitate atmosferică și vijelii în toată țara.

Conform meteorologilor, începând de sâmbătă, 26 septembrie, cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local cu viteze în general între 50 și 70 km/h, iar pe crestele montane de peste 100 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate și local se vor depăși 30…40 l/mp.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în jumătatea de vest a teritoriului. Acolo, temperaturile maxime se vor situa între 19 grade Celsius, în Dealurile de Vest, și 30 de grade Celsius, în sud-est.

Cod portocaliu și cod galben de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 25 septembrie, două atenționări de cod galben, respectiv cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Aceste avertizări au intrat în vigoare vineri și vor fi valabile până duminică dimineața, la ora 06.00.

În același timp, codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă, 26 septembrie, ora 09.00, fiind valabil până duminică, 27 septembrie, la ora 03.00.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării”, anunță ANM.

Vremea se va mai încălzi de la începutul lunii octombrie când se vor înregistra temperaturi ușor mai crescute decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top