Connect with us
Prognoza ANM 16 octombrie 2020. Unde se va strica vremea și cât va ploua

Vremea

Prognoza ANM 16 octombrie 2020. Unde se va strica vremea și cât va ploua

Prognoza ANM 16 octombrie 2020. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru ziua de vineri, 16 octombrie 2020. Din nou va fi o schimbare a vremii, care în ultimul timp a fost extrem de capricioasă. Zilele călduroase au alternat cu cele reci, iar timp de o săptămână au fost active coduri galbene și portocalii de instabilitate atmosferică accentuată, ploi și descărcări electrice.

Prognoza ANM 16 octombrie 2020. Se strică vremea

Prognoza ANM pentru ziua de vineri, 16 octombrie anunță o nouă răcire a vremii. Temperaturile vor scădea semnificativ mai ales în câteva regiuni din țară. Este vorba despre cea mai mare parte a Maramureșului, Transilvania, dar și zonele montane și submontane, unde vor fi precipitații. De asemenea, va ploua, pe arii restrânse, și în Oltenia, Crișana și nordul Moldovei.

În celelalte zone din țară, în timpul zilei, cerul va fi variabil și nu vor exista șanse de precipitații. Spre seară, însă, cerul se va înnora și va ploua local.

Se vor semnala episoade de ceață, dimineață și seara, mai ales în regiunile montane.

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală, temperaturile vor crește, până la maxima de 22 de grade, în timp ce temperatura minimă va fi de 13 grade Celsius. Ziua de vineri, 16 octombrie, va fi frumoasă, și abia după lăsarea serii vor fi șanse de precipitații.

Menționăm faptul că, la această oră, în România, sunt valabile două coduri galbene. Conform meteorologilor, acestea vizează intensificări ale vântului, ce vor atinge la rafală 55…65 km/h și izolat la munte 90-100 km/h.

Zonele vizate pentru primul cod galben sunt – Județul Sibiu: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Turnu Roșu, Boița.

Zonele vizate pentru cel de-al doilea cod galben sunt – Județul Caraş-Severin; Județul Arad: Lipova, Ineu, Șiria, Pâncota, Sebiș, Târnova, Ghioroc, Bocsig, Buteni, Beliu, Craiva, Seleuș, Almaș, Cermei, Bârzava, Covăsinț, Tauț, Conop, Păuliș, Bârsa, Archiș, Dieci, Chisindia, Hășmaș, Ususău, Cărand, Șilindia, Ignești;

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top