Connect with us
Prognoza ANM pentru perioada 19 octombrie - 1 noiembrie. Cum va fi vremea în țară și la munte

Vremea

Prognoza ANM pentru perioada 19 octombrie – 1 noiembrie. Cum va fi vremea în țară și la munte

Prognoza ANM pentru perioada 19 octombrie – 1 noiembrie. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de 14 grade Celsius, și temperaturi minime de 4 grade, în medie regională. După data de 22 octombrie se va mai încălzi.

Prognoza ANM pentru următoarea perioadă

La începutul intervalului, vremea va fi răcoroasă și se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 14 grade, în timp ce minimele termice vor fi de 3…4 grade, în medie regională. Ulterior va avea loc un proces de încălzire, astfel încât, pe 22 – 23 octombrie, vremea va deveni caldă, cu o medie a valorilor diurne de 20…22 de grade și a celor nocturne de 7…9
grade.

O scădere treptată a temperaturii aerului va determina, la finalul celor două săptămâni de prognoză, valori medii de 14…16 grade în orele amiezilor și 6…7 grade spre sfârșitul nopților.

În intervalul 19 – 23 octombrie condițiile de ploaie vor fi reduse, dar din 24 octombrie vor fi ploi, la nivel local, aproape în fiecare zi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Vremea la munte

Prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4…6 grade și minime medii de -3…0 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14…15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade.

În tot acest interval, temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea
de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8…10 grade şi minime de 0…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie.

Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

Banat

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 14 grade, în timp ce minimele termice vor fi de 3…4 grade, în medie regională, apoi va avea loc un proces de încălzire.

Crișana

În prima parte a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor crește, în medie, de la 13 grade în prima zi, spre 20 de grade pe 22 – 23 octombrie, iar cele minime vor crește, de asemenea, de la 3 la 9 grade.

Transilvania

Pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar temperaturile maxime vor crește de la 11 până la 19 grade, între 19 și 23 octombrie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Maramureș

Între 19 și 23 octombrie va avea loc un proces de încălzire a vremii, care va determina o creștere a temperaturilor maxime de la 11…12 grade în prima zi, spre 18…19 grade, în medie regională, pe 23 octombrie.

Moldova

În primele două zile va fi răcoroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade. În perioada 21-23 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 21 de grade.

Dobrogea

Până spre finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât valorile termice diurne vor crește de la o medie regională de 16 grade, până spre 21 de grade, iar cea a minimelor, de la 7 spre 12 grade.

Muntenia

În primele două zile, vremea va fi răcoroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 16 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top