Prognoza meteo 19 octombrie 2020. În zonele de munte pot apărea ninsori

18.10.2020
Prognoza meteo 19 octombrie 2020. În zonele de munte pot apărea ninsori

Prognoza meteo 19 octombrie 2020. Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic pentru perioada din an, cu maxime de 17…20 de grade şi minime de 6…9 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere.

Prognoza meteo 19 octombrie 2020

Prognoza meteo 19 octombrie 2020. A doua săptămână prognozată de meteorologi debutează cu temperaturi normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa între 17 și 20 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 6 și 9 grade, după care se vor mai înregistra creșteri.

Luni, valorile termice se vor situa puțin peste cele specifice acestei perioade în zonele estice. Vremea se răcește în regiunile intracarpatice, unde sunt așteptate ploi. În zonele de munte pot apărea chiar ninsori.

Așa cum am mai precizat, conform meteorologilor, anul 2020 are șanse mari să detroneze anul 2016 care a fost considerat cel mai călduros.

”Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016″, a declarat pentru Kanal D, Roxana Bojariu, meteorolog ANM.

Săptămâna trecută a fost marcată de precipitații abundente în cea mai mare parte a țării. Vântul și-a făcut apariția, de asemenea, în mai multe zone din țară.

Meteorologii au emis o serie de coduri galbene și portocalii care au vizat 90% din suprafața țării. În continuare, vremea va fi normală pentru această perioadă a anului.

Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv
averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea fi în general
moderate(10…15 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.