Prognoza ANM weekend 5-6 decembrie. Cum va fi vremea de Moș Nicolae

04.12.2020
Prognoza ANM weekend 5-6 decembrie. Cum va fi vremea de Moș Nicolae

Să ne așteptăm la temperaturi de primăvară în acest weekend de Moș Nicolae! Termometrele vor arăta chiar și 15 grade cu plus. Vezi prognoza ANM pentru 5-6 decembrie, află cum va fi vremea în acest weekend.

Încă din noaptea de 4 spre 5 decembrie, se va resimți o încălzire a vremii, minimele ajungând la doar -4 grade celsius.

Sâmbătă, 5 decembrie, vremea va continua să se încălzească. Astfel, în regiunile din interiorul arcului carpatic se vor înregistra temperaturi pe timp de zi mai ridicate decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie.

În sudul, estul şi sud-estul ţării vremea va fi în general închisă şi local va ploua, iar în zona montană aferentă precipitaţiile vor fi mixte.

În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar trecător şi în restul zonelor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 12 grade, iar cele minime, preponderent pozitive vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până spre 10 grade pe litoral. Mai ales la începutul intervalului, local va fi ceaţă.

În Capitală, meteorologii anunţă valori termice care se vor situa uşor peste cele normale la această dată. Nebulozitate de plafon jos va persista pe tot parcursul intervalului şi va fi ceaţă, asociată trecător cu ploaie slabă sau burniţă. Vântul va sufla slab, până la moderat ziua.

Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

De vreme caldă vom avea parte şi duminică, dar şi luni, 7 decembrie, pentru că de marţi se va răci, în special în regiunile extracarpatice. Trecător, în est şi sud-est vor mai fi precipitaţii slabe, iar spre sfârşitul zilei, probabilitatea de apariţie va creşte şi în restul teritoriului.

Prognoza ANM pana pe 13 decembrie. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

ANM a făcut prognoza pentru perioada următoare, meteorologii anunțând o vreme schimbătoare până pe data de 13 decembrie.

Prognoza ANM Banat

Minimele vor fi în creştere spre medii de 6 – 7 grade Celsius, valori cu mult mai mari faţă de norme. În perioada 6-13 decembrie, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 5 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.

Prognoza meteo Crișana

Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari faţă de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade.

Anunț ANM pentru Transilvania

În zona Transilvaniei, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1 – 2 grade Celsius. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor creşte semnificativ, iar media acestora va fi de 9 – 10 grade.

În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5 – 6 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 9 – minus 8 grade Celsius. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a minus un grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Prognoza meteo Maramureș

În Maramureş, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6 – 7 grade.

Din data de 7 decembrie, temperaturile minime vor înregistra o scădere, spre medii în jurul a 0 grade.

Prognoza meteo în Moldova

Între 6 și 13 decembrrie, temperaturile minime vor fi în scădere, până la medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată din 5 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Prognoza meteo Dobrogea

Temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la 13 decembrie spre medii în jurul a 4 grade. Se anunță și precipitaţii cu posibilitatea de creştere după data de 7 decembrie.

Prognoza meteo Muntenia

Minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade Celsius. Vor fi precipitaţii după data de 5 decembrie.

Prognoza ANM Oltenia

În zona Olteniei, vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2 – 3 grade, iar a minimelor de minus 5 – minus 4 grade Celsius, în weekend se va încălzi semnificativ. Valorile nocturne vor creşte până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade.

Apoi, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va ridicată după data de 4 decembrie.

Prognoza meteo până oe 13 decembrie la munte

Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creştere de la minus 10 la 0 grade.

Până la 13 decembrie, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a minus 4 grade Celsius.