Connect with us
Prognoza meteo 10 decembrie 2020. Unde vor fi probleme cu poleiul

Vremea

Prognoza meteo 10 decembrie 2020. Unde vor fi probleme cu poleiul

Prognoza meteo 10 decembrie 2020. Conform meteorologilor va continua să ningă și să viscolească în masivele sudice. Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mari, vântul va sufla cu peste 100 km/h.

Cum va fi vremea joi, 10 decembrie 2020

Potrivit prognozei meteo, va continua să ningă în zonele montane unde se va depune strat de zăpadă. De asemenea, în câteva regiuni din țară se vor semnala ploi abundente. Este vorba despre sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei dar și în sud-estul Moldovei. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și pe spații mici 50-70 l/mp.

În sud, est și centru vor fi precipitații moderate cantitativ și se vor acumula cantități de apă de 15-30 l/mp. Temporar se va depune polei în est și pe arii restrânse în restul țării. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 60-70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0°C în nordul Moldovei și 15°C pe litoral. În Capitală, vor fi ploi temporare, rafale de 40 km/h și o maximă de 10°C.

Cod portocaliu de burniță și ploaie slabă

Pentru miercuri, 9 decembrie, meteorologii au emis un cod portocaliu care vizează intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h.

Codul portocaliu este valabil pentru Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici.

Cod galben de burniță

De asemenea, tot pentru miercuri, 9 decembrie, meteorologii au emis patru coduri galbene valabile pentru mai multe regiuni ale țării. Aceste coduri vizează burniță sau ploaie slabă care va favoriza local depuneri de polei.

Aceste fenomene vor avea loc în Municipiul București, în județul Sibiu, în județul Galați, Județul Ialomița, Călărași, Giurgiu, județul Teleorman și județul Dâmbovița.

Prognoza meteo 9 decembrie 2020

În zona : Județul Ialomiţa: Fierbinți-Târg, Sinești;
Județul Călăraşi: Fundeni, Frumușani, Plătărești, Belciugatele;
Județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Comana, Ulmi, Mihăilești, Adunații-Copăceni, Călugăreni, Vărăști, Ghimpați, Bolintin-Deal, Găiseni, Izvoarele, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Colibași, Letca Nouă, Singureni, Grădinari, Răsuceni, Joița, Clejani, Mârșa, Iepurești, Săbăreni, Schitu, Cosoba, Bulbucata, Stoenești;
Județul Ilfov;
Județul Teleorman: Videle, Orbeasca, Botoroaga, Drăgănești-Vlașca, Tătărăștii de Jos, Blejești, Trivalea-Moșteni, Gălăteni, Băbăița, Mereni, Olteni, Poeni, Gratia, Frăsinet, Siliștea, Cosmești, Talpa, Scurtu Mare, Sârbeni, Moșteni, Purani, Bujoreni, Crevenicu;
Județul Dâmboviţa: Potlogi, Răcari, Crevedia, Ciocănești, Tărtășești, Niculești, Brezoaele, Poiana, Butimanu, Slobozia Moară;

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top