Connect with us
Prognoza meteo 13 octombrie 2020. Vremea se răcește considerabil

Vremea

Prognoza meteo 13 octombrie 2020. Vremea se răcește considerabil

Prognoza meteo 13 octombrie 2020. Vremea se răcește considerabil în toată țara. Meteorologii anunță că vor fi variații termice importante, de la cald la rece. În zilele de 13, 14 și 17 octombrie, media maximelor va fi de 11, 14 grade, iar a minimelor de 4, 7 grade Celsius. Sunt șanse mari de precipitații în ziua de 13 octombrie, precum și în intervalul de 15-17 octombrie.

Prognoza meteo 13 octombrie 2020

Prognoza meteo 13 octombrie 2020. Administrația Națională de Meteorologie anunță o scăderea semnificativă a temperaturilor, în toată țara, dar și ploi, în mai multe regiuni. Zilele reci vor alterna cu cele calde, iar abia de săptămâna viitoare, temperaturile vor ajunge la cele normale pentru această perioadă a anului. Maximele vor fi de 17, 20 de grade Celsius, la minimele se vor situa între 6 și 9 grade.

Ploile se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ în jurul datelor de 13 şi 16 octombrie, urmând ca probabilitatea de apariție a ploilor să fie din nou în creştere spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Se pare că toamna și-a intrat în drepturi și, chiar dacă temperaturile vor înregistra fluctuații, nu va mai fi foarte cald.

Vremea la munte

La munte, în intervalul 12-25 octombrie, vremea va fi relativ rece în perioada 13-14 octombrie şi în intervalul 18-20 octombrie, când vor fi valori negative de temperatură pe timpul nopţilor, iar la amiază în medie 2…8 grade.

În restul zilelor din interval va fi o vreme răcoroasă, specifică de altfel lunii octombrie, cu maxime de 6…13 grade şi minime de 1…6 grade.
Ploi local însemnate cantitativ se vor semnala pe arii extinse în perioada 12-13 octombrie, când la altitudini mari vor fi şi precipitaţii mixte.

Conform meteorologilor, probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere în intervalul 16-17 octombrie, dar mult mai scăzută în restul zilelor din intervalul de referinţă.

Două coduri galbene

La acest moment sunt valabile două coduri galbene. Primul este valabil în intervalul 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 09:00. În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.
În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Al doilea cod galben este valabil în intervalul 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00. În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

Conform meteorologilor, în cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top