Connect with us
Prognoza meteo 15 ianuarie 2021. Se instalează gerul în toată România

Vremea

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021. Se instalează gerul în toată România

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021 vine cu temperaturi scăzute, chiar mai scăzute decât normalul pentru această perioadă. Se instalează gerul. Potrivit meteorologilor, vremea va deveni rece în toată țara, cerul va fi înnorat și vor fi precipitații sub formă de ninsoare în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest.

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, 15 ianuarie 2021, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 3 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius. Local, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.
În Banat, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de -6…-4 grade și minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade. După 20 ianuarie este estimată o creștere de temperatură, astfel valorile maxime vor fi, în medie, de 0 grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 și -5 grade.
În Crișana, de vineri, 15 ianuarie și în următoarele 5 zile, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopților, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade și minime ce vor prezenta o medie regională de -15…-13 grade.

Prognoza ANM pentru Transilvania

În această regiune a țării este prognozată o răcire în perioada 14-20 ianuarie, care va însemna maxime
termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 și -4 grade și minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 și -10 grade. Meteorologii anunță că la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 și -7 grade.
Prognoza meteo 14 ianuarie 2021
În Maramureș este prognozată o răcire accentuată a vremii, care va determina valori medii ale maximelor termice exclusiv negative de aproximativ -8 grade în intervalul, 16 – 18 ianuarie, când și nopțile vor fi geroase, cu minime, ce vor scădea sub -15 grade.

Prognoza anunță că în Moldova, vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul
nopților, cu maxime la nivelul regiunii de -8…-4 grade și minime, în general, între -15 și -10  grade. Vremea începe să se încălzească la începutul celei de-a treia decadă, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3…-2 grade pentru maxime și de -10…-7 grade pentru cele minime.

Vremea în Dobrogea, 15 ianuarie 2021

Se răcește semnificativ și în Dobrogea, cu precădere în perioada 15 – 20 ianuarie, când în cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie de -5…-3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade.
În Muntenia vremea se va răci accentuat și va deveni rece, geroasă în timpul nopților, cu temperaturi maxime, în medie de -7…-4 grade și minime cuprinse, în general, între -14 și -10 grade. Se mai încălzește după această perioadă (din 20 ianuarie), când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de 0 grade și minime de -8…-6 grade.
În Oltenia, de vineri, 15 ianuarie, vremea se va răci accentuat și va deveni rece, cu temperaturi maxime negative în toată regiunea, la valori medii, de -7…-3 grade și minime ce vor scădea în cele mai reci nopți spre -15…-13 grade.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top