Connect with us
Prognoza meteo 22 iunie-20 iulie. Sunt așteptate ploi considerabile

Vremea

Prognoza meteo 22 iunie-20 iulie. Sunt așteptate ploi considerabile

După ce luna mai a fost una a extremelor, cu temperaturi ridicate ce corelau cu zilele reci și ploioase, românii așteptau ca luna iunie să le aducă vești bune. Se pare că lucrurile nu au stat tocmai așa, pentru că prima lună de vară a fost una capricioasă, iar majoritatea regiunilor din țară s-au confruntat cu ploile, coduri galbene sau portocalii de vijelie, precum și fenomene extreme, în special grindină. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ultima săptămână din luna iunie va fi marcată de precipitații, în special în nord-estul țării. De asemenea, cantități semnificative de precipitații vor cădea și în prima parte a lunii iulie.

Prognoza meteo 22 iunie-20 iulie. Sunt așteptate ploi considerabile

În săptămâna 22 – 29 iunie, valorile termice vor fi scăzute pentru această perioadă în jumătatea sudică a țării. În restul regiunilor, temperaturile vor fi unele normale. Precipitațiile vor fi unele abundente în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, de o cantitate mai mare în nord-estul țării. Regimul pluviometric va fi unul normal pentru această perioadă, însă în nord-vest, acesta va fi deficitar.

În perioada 29 iunie – 6 iulie, temperaturile vor fi unele specifice acestei perioade. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 6 – 13 iulie, temperaturile din întreaga țară vor fi unele normale pentru acest interval, iar precipitațiile vor cădea în majoritatea regiunilor din țară, în special în regiunile și în zona montană.  Excepție va face sud-estul țării unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

În perioada 13 – 20 iulie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top