Connect with us
Prognoza meteo 24 februarie 2021. Vremea se schimbă dramatic în România

Vremea

Prognoza meteo 24 februarie 2021. Vremea se schimbă dramatic în România

Prognoza meteo pentru miercuri, 24 februarie 2021 vine cu temperaturi exagerat de mari. Pare că iarna și-a încheiat socotelile și se instalează primăvara, dar meteorologii ne spun că nu e chiar așa. Va fi cald doar până pe 27 februarie, după care temperaturile vor scădea brusc.

Prognoza meteo 24 februarie 2021

Potrivit meteorologilor, miercuri, 24 februarie, vremea va fi caldă în toată țara, cu temperaturi specifice primăverii, ba chiar mai ridicate decât normalul pentru această perioadă a anului.

În noaptea de marți spre miercuri, cerul va fi variabil spre mai mult senin. În zonele joase de relief vor fi nori joși sau ceață, iar pe alocuri se vor semnala depuneri de polei, chiciură și burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari.

Prognoza arată că până pe 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că media maximelor va avea variații între 12 și 16 grade.

Se schimbă anotimpurile în România

După data de 27, februarie temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendința de ușoară scădere se va menține până la sfârșitul intervalului, când vor fi medii de 9…10 grade.

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, temperaturile minime vor crește ușor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade și se vor menține între 2 și 4 grade până spre sfârșitul primei săptămâni.

Din 27 februarie media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptâmână se va menține la valori, în medie, de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 01 – 06 martie.

În capitală vor fi înnorări temporare și maxime de 9 grade Celsius -12 grade Celsius.

Prognoza ANM pentru la munte – 24 februarie

La munte, până în 26 februarie vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 6…9 grade și minime de -2…0 grade.

Răcirea de la finalul lunii februarie va determina maxime în medie de 0…2 grade, ce se vor menține fară variații importante și în prima săptămână de martie, iar media minimelor va scădea la -7…-5 grade.
Totodată, probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după 27 februarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top