Connect with us
Prognoza meteo 25-31 ianuarie 2021. Săptămâna începe cu un cod portocaliu de viscol

Vremea

Prognoza meteo 25-31 ianuarie 2021. Săptămâna începe cu un cod portocaliu de viscol

Prognoza meteo 25-31 ianuarie 2021. Săptămâna începe cu un cod portocaliu de viscol în Carpații Meridionali, și un cod galben de ninsori viscolite în Banat, zona Carpaților Occidentali și Meridionali. Codul expiră luni dumineață, iar în următoarele zile meteorologii anunță o săptămână caldă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă.

Prognoza meteo 25-31 ianuarie 2021

Vremea se va menține caldă și în această săptămână când se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă a anului. Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Din luna februarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. De asemenea, potrivit prognozei, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cod galben de intensificări ale vântului, și ninsori viscolite

Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și local moderate cantitativ, vizibilitate redusă. Codul este valabil în intervalul 24 ianuarie, ora 22.00 – 25 ianuarie, ora 10.00.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Prognoza meteo 24 ianuarie 2021

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent. În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h. Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Cod portocaliu de viscol puternic

Duminică, 24 ianuarie 2021, meteorologii au emis un cod portocaliu valabil până luni, 25 ianuarie, la ora 10.00. În intervalul menționat, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului, valabilă luni de dimineață și până seara la oara 22.00.

În intervalul menționat, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h. Temporar va ninge în zona de munte și pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top