Connect with us
Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Ce fel de iarnă vom avea

Vremea

Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Ce fel de iarnă vom avea

Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Din păcate, ultimele ierni în România au fost calde, blânde, și doar spre primăvară au fost episoade ne viscol și ger. Anul acesta, judecând după faptul că am avut o toamnă lungă, sunt șanse mari ca și iarna adevărată să se instaleze abia în primăvară. Nimic nu mai e la fel. Acum câțiva ani, pe străzi erau nămeți, iar mijloacele de transport se deplasau cu greu după câteva de episoade de ninsoare abundentă. Aceste imagini au devenit istorie.

Prognoza meteo iarnă 2020-2021

Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Conform meteorologilor, cel mai probabil vom avea parte de o iarnă caldă, la fel cum au fost și iernile din ultimii ani. Totuși, vor fi episoade de viscol și temperaturi scăzute, dar cu impact semnificativ.

Meteorologul Roxana Bojariu a declarat pentru B1.ro, că nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Bojariu nu a exclude apariția unor ierni reci, dar spune că, probabilitatea mai mare este să avem ierni din ce în ce mai caldă.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a declarat Roxana Bojariu, potrivit B1.ro.

Anul 2020 a fost extrem de cald, și are șanse mari să detroneze anul 2016 – desemnat cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Încălzirea globală își spune cuvântul mai mult decât în 2016, după cum a precizat meteorologul ANM.

 

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top