Connect with us
Prognoza meteo ANM 5 februarie. Vreme rea și vânt puternic în toată țara

Vremea

Prognoza meteo ANM 5 februarie. Vreme rea și vânt puternic în toată țara

Vremea este foarte schimbătoare. Joi au fost înregistrate temperaturi extrem de ridicate în majoritatea regiunilor din țară, soarele a fost prezent pe cer pe parcursul întregii zile și atmosfera a fost una de primăvară. Din 5 februarie și chiar din seara de 4 februarie, vremea se schimbă. Meteorologii ANM au trimis mai multe avertizări de vreme rea.

Vânt puternic pe 5 februarie

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de vineri, vântul va continua să sufle, însă se va mai domoli față de ziua precedentă. Vremea va fi, în schimb, deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8°C în depresiuni și 17°C în Lunca Dunării.

Va fi cod galben de inundații în regiunile vestice, până la ora 18:00. Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, mai puțin în nord-estul țării, unde va ploua. Precipitațiile vor crește treptat.

În București, vremea va fi deosebit de caldă, temperatura maximă ajungând la 14 grade celsius. Cerul va fi noroc și temperatura maximă ajunge la 11°C.

Avertizări de cod galben, 5 februarie

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt valabilă până joi seara, la ora 21:00. Vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării, ajungând să bată  cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse cu până la 70…80 km/h.

La munte, vântul va sufla la fel de tare, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…110 km/h. spulberând Astfel, zăpada va fi viscolită și va fi diminuată vizibilitatea.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

De asemenea, codul portocaliu de vânt este valabil în intervalul 12:00 – 21:00 și vizează zone locale din Carpații Orientali.

Pentru 5 februarie, codul galben de vânt este valabil începând de joi seară, de la ora 21:00, până vineri diminață la ora 6:00. În acest timp, vântul va sufla cu putere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top