Connect with us
Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 12 octombrie

Vremea

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 12 octombrie

În ultima perioadă, vremea a fost schimbătoare și a adus schimbări majore de la o zi la alta. Au fost valabile în ultimele zile mai multe coduri galbene și portocalii de vreme rea, precipitații și fenomene extreme. Au căzut cantități de ploaie semnificative, iar vântul a suflat cu putere, în special pe crestele munților. În weekend, temperaturile au crescut din nou. Află cum va fi vremea pe 12 octombrie și câte grade vor indica termometrele.

Vremea pe 12 octombrie

Încă din acest weekend, vremea a început să se îndrepte și sunt așteptate temperaturi mai calde, după ce în ultima perioadă au fost în vigoare mai multe coduri galbene și portocalii de ploi, vreme rea, vânt și descărcări electrice. Vremea a fost instabilă în marea parte a teritoriului și temperaturile au scăzut treptat, în special cele din timpul nopții.

Din data de 12 octombrie, vremea va deveni călduroasă, iar valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, la munte și local în cele centrale atât luni, cât și în următoarele zile. În restul țării va ploua chiar din prima zi a săptămânii, însă nu sunt așteptate cantități mari de precipitații sau rafale puternice de vânt. Potrivit meteorologilor, valorile în termometre vor urca spre maxime de 24…25 grade Celsius.

Despre vremea din luna octombrie se spune că este una schimbătoare, având în vedere că aceasta ar fi perioada în care se face tranziția de la vremea caldă la cea rece. În plus, tot acum sunt așteptate la munte primele ninsori. Totuși, luna aceasta va fi, de fapt, una caldă, deși au mai avut loc câteva schimbări majore pentru câteva zile. Precipitațiile așteptate în următoarea perioadăsunt deficitare, cu posibilitatea ca acestea să se intensifice de-abia din luna noiembrie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top