Connect with us
Prognoză meteo luna mai. Se schimbă vremea radical

Vremea

Prognoză meteo luna mai. Se schimbă vremea radical

Prognoza meteo pentru luna mai anunță schimbări radicale pe tot teritoriul țării. Temperaturile scad brusc, iar ploile își fac apariția chiar din primele zile ale lunii. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi mai rece decât prevăd normele pentru prima parte a lunii mai, apoi încep ușor să crească și să se apropie de normal.

Prognoză meteo luna mai. Se schimbă vremea radical

Încă de la începutul lunii mai vremea va fi rece și cerul predominant noros, în special în nord și nord-est. Și ploile își vor face apariția în acest zone, dar și în restul teritoriului, fiind însoțite de descărcări electrice în centru și sud. Izolat pot apărea și cpderi de grindină. În luna mai amximele se vor situa între 19 și 21 de grade, iar minimele între 6 și 8 grade.

Săptămâna 4-11 mai

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări, dar în special în regiunile intracarpatice şi în zonele de munte. Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunile centrale, estice şi sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice şi sud- vestice cantităţile, de apă vor fi deficitare.

Săptămâna 11-18 Mai

Temperaturile cresc și ajung să fie mai mari decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice şi sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru a doua săptămână din luna mai vor fi local excedentare în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane.

Săptămâna 18-25 Mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentrumperioada 18-25 mai.. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi la munte.

Săptămâna 25 Mai-1 Iunie

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top