Connect with us
Prognoza meteo octombrie 2020. Meteorologii anunță surprize din partea vremii

Vremea

Prognoza meteo octombrie 2020. Meteorologii anunță surprize din partea vremii

Prognoza meteo octombrie 2020. Meteorologii anunță o toamnă lungă și călduroasă. În luna octombrie, temperaturile se vor menține crescute, mai mari decât cele specifice acestei perioade. Vremea va fi frumoasă până spre jumătatea lunii, când temperaturile vor mai scădea și va și ploua în unele zone din țară.

Prognoza meteo octombrie 2020

Prognoza meteo octombrie 2020 vine cu surprize din partea vremii. Temperaturile se vor menține sus și vom avea parte de o toamnă lungă și călduroasă. Îndeosebi în prima jumătate a lunii octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, nici ploi nu vor fi prea multe în ultima lună de toamnă.

Luna octombrie vine cu valori normale ale temperaturii aerului (10-14) și ale cantităților de precipitații. În cea de-a doua jumătate a lunii octombrie, temperaturile se vor situa tot în jurul valorilor normale (8-12 grade), iar ploile estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice. În restul teritoriului vor fi în general deficitare.

Vremea în septembrie

Vremea în luna septembrie va fi frumoasă și călduroasă. La fel ca în prima jumătate a lunii, și în a doua, temperaturile se vor menține ridicate. În intervalul 12-21 septembrie, temperatura aerului va avea valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Va fi mai cald, în special, în regiunile sud-estice ale țării.

În intervalul 21-28 septembrie, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului. Vor fi puțin mai ridicate în regiunile extracarpatice.

La munte

Și în regiunile carpatice, vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă a anului. Media maximelor va fi în jur de 20 de grade Celsius. Conform meteorologilor, din data de 18 septembrie se va răci semnificativ. Temperaturile scăzute vor persista până în data de 21 septembrie, când valorile maxime vor fi de 10, până la 12 grade Celsius.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top