Connect with us
Prognoza meteo weekend 16-17 ianuarie 2021. Meteorologii anunță nopți și dimineți geroase

Vremea

Prognoza meteo weekend 16-17 ianuarie 2021. Meteorologii anunță nopți și dimineți geroase

Prognoza meteo weekend 16-17 ianuarie 2021. Meteorologii anunță nopți și dimineți geroase pentru acest sfârșit de săptămână. Vom avea parte de un weekend alb, cu temperaturi mai scăzute decât normalul pentru această perioadă.

Prognoza meteo în weekend-ul 16-17 ianuarie 2021

Meteorologii au emis o informare care vizează nopți și dimineți geroase în intervalul sâmbătă, 16 ianuarie, ora 02.00 – miercuri, 20 ianuarie, ora 10.00. Potrivit prognozei, în intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș.

Cod Galben de viscol în Suceava și Neamț

La această oră este în vigoare un cod galben de viscol valabil pentru județul Suceava (zona de munte de peste cota 1800 m) și județul Neamț (zona de munte de peste cota 1800 de metri). Aici, la altitudini de peste 1800 m va ninge si vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 16 ianuarie, ora 02.00 – 20 ianuarie, ora 10.00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Capitală, vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe parcursul nopților și al dimineților.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -12 și -8 grade, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade. Maximele diurne vor fi negative pe tot parcursul intervalului și vor fi cuprinse, în general, între -4 și -2 grade. Local se va semnala ghețuș.

Prognoza meteo la munte

În perioada 14…20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10
grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creștere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade.

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021

Meteorologii anunță precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate
mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top