Connect with us
Vin ninsorile! Informare meteorologică. Unde se instalează iarna

Vremea

Vin ninsorile! Informare meteorologică. Unde se instalează iarna

Informare meteorologică de ninsoare, vânt și polei în mai multe zone din țară. Vremea va deveni mai rece decât normalul pentru această perioadă. Va ninge în special în noaptea de duminică spre luni când se va depune un strat consistent de zăpadă.

Vin ninsorile! Informare meteorologică

Meteorologii au emis o informare valabilă pentru intervalul 9 – 12 ianuarie, 13.00-06.00, de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, intensificări temporare ale vântului și polei. Este afectată jumătatea de sud a țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20…30 l/mp.. Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Prognoza meteo 9 ianuarie 2021

Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei. Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol.

Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

Cele mai intense precipitații pe interval scurt vor fi de astăzi de la ora 12:00 și până mâine dimineață la ora 4:00, primul interval cu cantități ceva mai mari, și se vor semnala în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură, local în Oltenia, în nord-vestul Munteniei, sudul și sud-estul Transilvaniei.

Vremea în Capitală

În Capitală, vremea va fi în general închisă, iar cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou spre sfârșitul acestuia, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade C, iar cea minimă de -2…-1 grad C.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top