Connect with us
Vortexul polar a lovit România. Toată țara este afectată

Vremea

Vortexul polar a lovit România. Toată țara este afectată

În ultima perioadă, temperaturile au scăzut extrem de tare și lucrurile au luat-o razna, după ce credeam că vom scăpa de iarna grea. Vortexul polar pune stăpânire pe România, iar vremea devine foarte rece, în special dimineața și noaptea. În unele zone sunt așteptate temperaturi de până la -23 de grade celsius. Vezi care sunt regiunile afectate.

Vortexul polar aduce temperaturi extrem de scăzute

Începând de pe 16 ianuarie și până pe 20, temperaturile vor fi extrem de scăzute. În prima fază, vor resimți temperaturi negative cei din nord-vestul țării, apoi cei din nord-est și centru, urmați de cei din celelalte regiuni ale României. Gerul se va simți în special dimineața și noaptea.

”În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș”, au transmis meteorologii de la ANM.

Transilvania, cea mai afectată

Dintre toate regiunile din țară, estul Transilvaniei va fi cel mai afectat. Astfel, termometrele vor indica acolo -20 de grade Celsius, putând ajunge până la -22 sau -23 de grade Celsius.

La munte, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade, conform specialiștilor ANM.

Din data de 20 ianuarie se spune că temperaturile vor reveni la normal și vremea se va mai încălzi. Deși nu e vorba de temperaturi prea ridicate, veștile sunt îmbucurătoare. În acest moment, temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute decât ar trebui să fie în această perioadă, respectiv a doua jumătate a lunii ianuarie.

Specialiștii avertizează toți șoferii, pentru că din cauza gerului se va forma ghețuș, care este foarte periculos. Astfel, toți cei care se urcă la volan trebuie să pună la punct toate detaliile înainte de a plecat la drum și să conducă cu prudență.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top