Connect with us
Administrarea contraceptivelor hormonale ar putea declanșa cancer.

Știri

Administrarea contraceptivelor hormonale ar putea declanșa cancer. Toate femeile ar trebui să știe asta

Administrarea contraceptivelor hormonale crește riscul de cancer. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii.

Potrivit Agerpres, contraceprivele crește riscul relativ de apariție a cancerului de sân. Deși aceste descoperiri se aliniază informațiilor deja cunoscute, studiul se concentrează preponderent pe formule și metode de administrare dezvoltate în a doua jumătate a anilor ’90. Acest lucru înseamnă că sunt vizate chiar și cele mai noi contraceptive introduse pe piață.

Studiul a fost realizat de oameni de știință de la Universitatea din Copenhaga pe date colectate de la aproape 1,8 milioane de femei din Danemarca având vârste cuprinse între 15 și 50 de ani.

Datele au fost prelevate din Registrul Național al Statisticilor Produselor Medicamentoase, care a monitorizat viețile femeilor timp de aproape 11 ani în medie începând din 1995 și care a inclus detalii privind peste 11.500 de cazuri de cancer mamar.

În cazul persoanelor care și-au administrat contraceptive hormonale – fie oral, fie printr-un implant, plasture, dispozitiv intrauterin sau inel vaginal – riscul de cancer de sân a fost comparativ mai mare.

Riscul depinde de perioada de timp în care a fost administrat contraceptivul. Astfel, potrivit cercetării, dacă acesta a fost luat timp de mai puțin de un an, riscul a fost mai mare cu circa 9%.

În cazul în care perioada de administrare a depășit un deceniu posibilitatea de apariție a cancerului era cu 38% mai mare, notează sursa citată.

În mod interesant, în cazul femeilor care au luat contraceptive hormonale timp de peste cinci ani, s-a observat o menținere a riscului chiar și după întreruperea administrării.

Studiile anterioare nu au identificat o astfel de persistență a riscurilor și au subliniat necesitatea investigării amănunțite a efectelor.

Deși există unele diferențe subtile, studiul sugerează că și generațiile mai noi de metode contraceptive hormonale, precum implanturile pe bază de progestin (derivat sintetic al progesteronului), pot crește riscul de cancer de sân.

Cercetarea realizată în Danemarca se evidențiază nu numai datorită numărului mare de subiecți, ci și pentru faptul că participarea masivă le-a permis oamenilor de știință să compare diverse forme de administrare ale produselor pentru prevenirea sarcinii. Studiul a fost publicat în The New England Journal of Medicine.

Recomandare: ATENTAT la sănătatea românilor? Ce se întâmplă cu MEDICAMENTELE. Doar 20 dintre ele…

Un studiu îngrijorător a ieșit pe piață și este vorba despre sănătatea tuturor românilor. Românii sunt nevoiți să aștepte până la 43 de luni ca să aibă medicamente de ultimă generație.

Din cele 156 de medicamente inovatoare, care salvează oameni în Europa, la noi sunt decontate sau gratuite doar 20!

„Accesul pacienților români la medicamente inovatoare”, realizat în noiembrie 2017, pentru ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente) este studiul care scoate la iveală realitatea cruntă a românilor.

„Pacienții români au dreptul de a avea acces la ceea ce se numește , mai exact cel mai eficient medicament pentru afecțiunea lor disponibil pe piață la un moment dat, ca și ceilalți pacienți europeni.

CITEȘTE ȘI: Dr. Monica Pop avertizează: Aceste MEDICAMENTE pot duce la orbire!

Datele ne arată că avem un decalaj destul de mare de acoperit, mai ales dacă luăm în considerare faptul că progresul tehnologic remarcabil al ultimilor ani a dus standardul terapeutic european către produse net superioare ca eficacitate și eficiență.

Inovația în medicină salvează vieți doar dacă pacienții au acces la ea. Și ne dorim ca pacienții români să aibă acces permanent la tratamente inovatoare în aceeași măsură în care au și pacienții europeni.

România are acum șansa de a recupera din decalaj, dată fiind creșterea economică fără precedent. De altfel, autoritățile au făcut pași majori în deschiderea listei de medicamente compensate și apreciem eforturile lor.

Soluția pentru reducerea decalajului de tratament este cea aplicată de toate celelalte țări, un parteneriat între autorități, comunitatea medicală, pacienți și reprezentanții cercetării și ai progresului în medicină.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top