Connect with us

Știri

ANM a publicat prognoza pe trei luni. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza estimativă pentru următoarele trei luni, mai exact până în luna mai 2018.

Potrivit ANM, în lunile martie şi aprilie vor fi precipitaţii excedentare. Şi luna mai va fi o lună cu precipitaţii abundente, excepţie făcând partea de sud-est a ţării, unde acestea vor avea valori apropiate de media climatologică.

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiata de norma climatologică în sudul, sud-estul si local in vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului.

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Pentru luna aprilie, meteorologii anunţă că precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Pentru luna mai, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone.

Potrivit ANM, precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă in sud-estul tarii si local in sud si est si vor avea o tendinta spre excedent in rest.

Citeşte şi Cursuri suspendate! Unde nu se merge la școală astăzi

Şcolile din Bucureşti şi din mai multe judeţe din ţară vor fi închise şi marți, iar Ministerul Educaţiei a anunţat deja acelaşi program şi pentru miercuri în judeţele Brăila şi Olt.

Şcolile rămân închise şi marţi în Bucureşti şi în judeţele Dolj, Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ilfov, Buzău, şi Teleorman, în timp ce în Brăila, Ialomiţa şi Olt cursurile sunt suspendate atât marţi, cât şi miercuri.

Marţi nu se vor face cursuri în 17 şcoli din mediul rural din judeţul Mehedinţi şi în 14 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi.

Orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Situaţia s-ar putea prelungi pentru toată săptămâna, dacă vremea se va înrăutăţi. Decizia de a închide şcolile încurcă însă programul multor părinţi.

Lista județelor unde cursurile vor fi suspendate marți și miercuri

Marți și miercuri, din cauza condițiilor meteorologice, cursurile din județele Brăila, Ialomița și Olt sunt suspendate integral.

Marți, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman, dar și în Capitală.

Tot marți, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top