Știri
Augustin Lazăr, despre o modificare a Codurilor penale: „Este nevoie de o analiză”
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că este nevoie de o analiză aprofundată de modificare a Codurilor penale. Acesta a mai anunțat că va comunica punctul său de vedere Ministerului Public.
„E nevoie de o analiză aprofundată a problematicii. Lucrurile astea nu se fac în fugă şi, astăzi, până după-amiază, vom face public punctul nostru de vedere. (…)
Sistemul judiciar este alcătuit din instituţii care mai întâi gândesc şi pe urmă vorbesc”. A afirmat Lazăr, răspunzând unei întrebări cu privire la reacţia procurorilor cu privire la propunerile din Parlament privind modificarea Codurilor penale.
La rândul său, Președintele Klaus Iohannis a declarat că este inadmisibil ca modificările să fie făcute de către persoane care ocupă poziții de decizie în Parlament.
„Au fost mai multe propuneri care s-au făcut în vederea modificărilor şi acum vă referiţi probabil la Codul penal şi la Codul de procedură penală.
Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă este nevoie de oarecare modernizare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale şi în unele puncte chiar cu legislaţia europeană.
Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chestiuni. Alte propuneri care au fost făcute, nu vreau să detalieze acum în acest cadru, sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie.
Un principiu, însă, cred trebuie să-l înţeleagă toată lumea. Este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic acum ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, a subliniat că în statul de drept nu se pot face „intermedieri”.
„Eu nu am comentarii de făcut asupra propunerilor de lege, asupra discuţiei interne în ce priveşte România. Cu siguranţă şi pe baza experienţei şi din ţara mea ştiu că este nevoie să lucrăm foarte mult asupra tematicilor acestea de luptă împotriva corupţiei, privind statul de drept. Sunt bazele convieţuirii noastre în Europa.
Cred că trebuie să facem cu toţii un efort în ţările noastre pentru a aborda aceste tematici într-un mod dialectic, fără a face din asta un element de luptă.
În statul de drept nu se pot face intermedieri, potrivit lui Gentiloni
Italia, din păcate, a trăit ani întregi de lupte asupra acestor chestiuni şi dacă există o lecţie pe care noi putem să o tragem de aici este că în statul de drept nu se pot face intermedieri şi nu se poate pune pe aceasta un conflict interminabil în interiorul unei ţări.
Noi, din păcate, am trăit acest lucru şi de aceea noi aducem contribuţia noastră, respectând evident totala autonomie a acestei ţări”, a arătat Gentiloni.
Legile Justiției: Dezbaterile privind modificarea Codului penal încep pe 2 mai
nae
2018-04-20T08:20:04+03:00 at 8:20
Codurile penale au fost facute in favoare si avantajul direct al INFRACTORILOR. Denuntul, marturia mincionoasa sint scoase pentru ca multi hoti sa nu mai fie prinsi prin marturia complicilor in felul asta scapa dracnea, iar marturia mincinoasa se scoate pentru ca Taricel a MINTIT si are dosarel. Pe linga cei doi cocosei vor mai scapa si gramezi de alti hoti. Practic romanika devine raiul infractorilor si iadul romanilor cinstiti … prin noile legi, toti romanii sint invitati la infractiuni …