Connect with us

Știri

Concediu medical 2018. Modificări importante, ce trebuie să ştie toţi românii

Românii care ar putea avea nevoie de concedii medicale în cursul anului 2018 ar trebui să știe că anul trecut au intervenit o serie de schimbări la legislația acestora.

Poate una dintre cele mai importante noutăți este posibilitarea obținerii online a certificatului de concediu medical.

Certificatul de concediu medical poate fi obținut direct online

Însă acest lucru este posibil numai dacă medicul care emite certificatul are semnătură electronică validă. Totuși, urmează să apară reguli secundare pentru aplicarea facilității. Detalii, aici.

Îți poți face asigurări facultative pentru concedii medicale

Cei care nu sunt deja asigurați în sistemul medical autohton pot să încheie, mai nou, contracte de asigurare pentru concedii medicale. Și în acest caz, autoritățile trebuie să vină cu reguli secundare de punere în aplicare. Detalii, aici.

Reguli noi la prelungirea concediului medical

O altă noutate din 2017 este apariția unui ordin prin care s-au stabilit noi reguli pentru prelungirea concediului de incapacitate temporară de muncă, despre care am scris mai multe aici.

Concediul medical pentru îngrijirea copilului grav bolnav are o durată mai mare

Părinții care trebuie să aibă grijă de un copil grav bolnav pot, mai nou, să stea în concediu medical până când cel mic împlinește 16 ani, limita veche fiind de șapte ani. Ministerul Sănătății urmează să stabilească o listă exactă a acestor afecțiuni grave.

Citeşte şi Decoperire macabră lângă casa în care s-au sinucis soţii Maleon. Vecinii sunt înmărmuriţi

Concediul medical, prelungit în 2018 pentru îngrijirea copilului. Anul trecut au fost publicate şi procedurile prin care medicii pot propune prelungirea concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă.

Citeşte şi Viorica Dăncilă, gafă de proporţii. Ce a putut să declare public

Gafă a europarlamentarului Viorica Dancilă, propusă de PSD pentru funcţia de premier. Într-un interviu în care vorbeşte despre drepturile femeilor, în 2017, Viorica Dancilă a făcut o declaraţie care a uimit pe toata lumea.

Europarlamentarul a spus atunci că Iranul şi Pakistanul sunt state membre ale Uniunii Europene.

Citeşte şi Cod Portocaliu și Cod Galben de VISCOL! Iarna se instalează peste România. Județele vizate

“Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, spunea Viorica Dăncilă, europarlamentar, premierul propus de PSD.

Politologul Andrei Țăranu a comentat la Digi24 gafa făcută de Viorica Dăncilă

„Dincolo de faptul că avem un interviu absolut ridicol, întrebarea i se pune în engleză și ea răspunde în română, faptul că pune două state care se află în mijlocul Orientului, Iran și Pakistan, două țări care nici măcar nu sunt prietene, în interiorul UE și, al treilea punct de vedere, limba de lemn absolut fascinantă pe care o folosește această doamnă.

Într-un minut și jumătate nu spune absolut nimic. N-am înțeles nimic, decât acel binecunoscut n-ar fi rău să fie bine, pentru că ea în genere nu poate să ofere niciun fel de soluție, deși am înțeles că este membra a comisiei pentru egalitatea de gen”, a spus el.

Citeşte şi Tendințele sezonului de primăvară-vară 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top