Connect with us
Prima reacție a Rusiei, după amenințarea lui Donald Trump: „Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcția teroriștilor”

Externe

Prima reacție a Rusiei, după amenințarea lui Donald Trump: „Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcția teroriștilor”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei a afirmat la scurt timp după mesajele de pe Twitter ale lui Donald Trump că „rachetele inteligente” trebuie să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim.

„Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim, care de câţiva ani luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său”, a notat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea a atenţionat că un atac cu rachete din partea SUA asupra Siriei ar putea distruge dovezile din incidentul legat de „aşa-zisa utilizare de arme chimice în Ghouta de Est”.

„Dar inspectorii din partea Organizaţiei pentru Interzicerea de Arme Chimice (OIAC) au fost preveniţi că acum rachetele inteligente vor distruge toate dovezile utilizării de arme chimice la sol?

Sau întregul scenariu constă tocmai în a şterge rapid urmele provocării cu lovituri de rachete inteligente. Astfel ca inspectorii internaţionali să nu mai aibă ce găsi ca dovezi?”, a mai notat Zaharova.

Donald Trump a răspuns miercuri Rusiei pe Twitter, după mesajul unui oficial rus că orice rachetă ar fi lansată către Siria va fi doborâtă. Transmiţând Moscovei să se pregătească pentru rachetele ”frumoase, noi şi ‘smart”’ care vor veni.

Donald Trump, amenințare fățișă la adresa Rusiei

„Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregăteşte-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente (‘smart’). Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze (‘Gas Killing Animal’), care-şi ucide propriul popor şi îi face plăcere”, a scris Trump pe Twitter.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc.

CITEȘTE ȘI: Donald Trump amenință cu un atac: “Rusia, pregătește-te, vin rachetele!”

Theresa May, despre atacul chimic din Siria: „Comunitatea internațională trebuie să răspundă”
Președintele Turciei, Recep Erdogan, după masacrul din Siria: „Cei care au comis acest masacru vor plăti”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top