Connect with us
Stephen Hawking a fost internat în spital

Externe

Stephen Hawking a fost internat în spital

Omul de știință Stephen Hawking s-a internat în spital din cauza bolii de care suferă. Profesorul în vârstă de 74 de ani a ajuns la spitalul Gemelli din Roma, acolo unde sunt tratați suveranii pontifi.

Potrivit unui purtător de cuvânt, starea sa de sănătate nu prezintă aspecte îngrijorătoare, notează The Independent.

Joi seară, Stephen Hawking a fost dus la spitalul din capitala Italiei din cauza unor complicații apărute pe fondul bolii sale, scrie news.ro.

Omul de știință a petrecut două nopți la spital. Hawking ar trebui să părăsească astăzi Cetatea Sfântului Scaun, conform unor surse de la Vatican.

Un om de știință atipic

Hawking a scris recent un editorial despre soarta omenirii și situația Americii și a lumii cu Donald Trump președinte. Fizicianul a îndemnat la o conlucrare între toți oamenii pentru a sparge barierele, în contextul alegerii republicanului în detrimentul lui Hillary Clinton.

Profesorul spune că trebuie să fim extrem de atenți la episoade precum Brexit și câștigarea alegerilor de populiști. Acesta se teme că putem ajunge în situația de a fi distruși de tehnologie. Putem fi „în cel mai periculos moment de dezvoltare al umanității”, a scris Hawking.

Stephen Hawking s-a născut pe 8 ianuarie 1942 în Oxford, Anglia. Este unul din cei mai respectați fizicieni din lume și este un teoretician al originii Universului. Este profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută demult de Isaac Newton.

CITEȘTE ȘI: Stephen Hawking, previziuni sumbre: Ce amenintari ar putea duce la disparitia omenirii!

Stephen Hawking suferă de o boala progresivă de neuron motor de la vârsta de 21 de ani, din anul 1963. Afecțiunea este cunoscută sub denumirea de scleroză laterală amiotrofică.

Știri pe același subiect:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top