Connect with us
Stephen Hawking a murit - Astrofizicianul avea 76 de ani

Externe

Stephen Hawking, previziuni sumbre: Ce amenintari ar putea duce la disparitia omenirii!

Celebrul astrofizician Stephen Hawking a vorbit despre factorii care ameninta viitorul omenirii.

Stephen Hawking a subliniat faptul ca progresele stiintei si tehnicii, coroborate cu factori care depind direct de oameni ameninta viitorul speciei umane.

El a afirmat ca razboiul nuclear, incalzirea globala si rezultatele ingineriei genetice constituie riscuri majore asupra existentei oamenilor. Astrofizicianul a atras atentia ca desi, in prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Pamant este mica, ea va deveni o certitudine in urmatoarele milenii.

CITESTE SI: Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfârşitul civilizaţiei este aproape. Toţi suntem vinovaţi

“Cu toate ca este putin probabil ca un dezastru sa aiba loc pe Pamant in urmatorii ani, aceasta posibilitate creste odata cu timpul si va deveni o certitudine peste o mie sau zece mii de ani. Pana atunci va trebui sa ne fi extins in spatiu, catre alte stele, astfel incat o calamitate pe Pamant sa nu reprezinte sfarsitul rasei umane. Cu toate acestea, nu vom fi capabili sa construim comunitati care sa se autosustina in urmatoarea suta de ani, asa ca va trebui sa fim foarte atenti in aceasta perioada”, a spus Stephen Hawking.

CITESTE SI: PROFETIA facuta de BABA VANGA! Cand va fi EUROPA condusa de MUSULMANI

Reputatul savant de origine britanica a mai sustinut ca omenirea va putea sa faca fata pericolelor din viitor, precizand ca umanitatea trebuie sa faca progrese intr-o directie buna.

“Este important sa ne asiguram ca aceste progrese sunt facute in directia care trebuie. Intr-o societate democratica, toata lumea trebuie sa aiba o intelegere minima a stiintei pentru a putea lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la viitor.” a mai spus Stephen Hawking.

Știri pe același subiect:

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top