Connect with us
accident

Știri

Grav accident rutier pe autostradă. Declarațiile martorilor: „Dezastru, nenorocire!”

Un grav accident rutier s-a întâmplat din cauza condițiilor meteorologice pe autostrada care leagă Praga de Brno.

Zeci de autoturisme și camioane au fost implicate într-un carambol fără precedent în Cehia, iar mai multe persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Irinel Ciurus, un şofer român, a filmat groaznicul accident din Cehia. Imaginile înregistrate, dar şi fotografiile multe pe care le-a făcut, le-a urcat pe pagina sa de Facebook.

Prietenii românului au reacţionat imediat la postare şi l-au întrebat speriaţi dacă a păţit ceva.

Din fericire, se pare că şoferul român nu a fost rănit în urma carambolului de pe autostrada cehă.

„Dezastru, frate, nenorocire”, a spus şoferul român, care a reuşit să înregistreze şi să posteze pe Facebook primele imagini de la accident.

Conform primelor informații publicate de poliția cehă, cauzele care au dus la producerea acestui accident sunt gheața de pe carosabil, zăpada și vântul puternic care au lovit Cehia.

Citește și: Accident grav în Arad! Fetiţă de 12 ani, prinsă sub un tramvai

Citește și: Accident grav pe DN1: cinci persoane au fost rănite și transportate de URGENȚĂ la spital

Te-ar putea interesa și: Vreme extremă în România! S-a emis cod Galben de Viscol! Ce se întâmplă în perioada următoare

Alertă meteo de ultimă oră, pentru jumătate de ţară! Potrivit specialiştilor meteo urmează 24 de ore de ninsori abundente, viscol şi polei. Vezi harta zonelor afectate.

Administraţia Naţională de meteorologie a emis o nouă alertă meteo de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent.

Intervalul de valabilitate este 16 ianuarie, ora 17.00 – 17 ianuarie, ora 20.00.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei

De asemenea, în intervalul 16 ianuarie, ora 12.00 – 17 ianuarie, ora 20.00, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului.

Precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova.

Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Potrivit informării ANM, vântul se va intensifica, cu viteze de 50…55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Citește și: Cum va fi VREMEA în această săptămână! Meteorologii anunță schimbări importante în aceste zile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top