Știri
Ion Iliescu, urmărit penal în Dosarul Revoluției
Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, la Parchetul General.
Acesta a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul „Revoluţiei” pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii.
La intrarea în sediul Parchetului, Ion Iliescu nu a dorit să facă nici o declaraţie. Fostul președinte este însoţit de agenţi SPP și şi-a făcut loc cu greu printre jurnaliştii prezenţi.
Klaus Iohannis a dat aviz favorabil începerii urmăririi penale
În data de 13 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu.
Știre asemănătoare: Lovitură pentru Iliescu, Roman și Voiculescu în Dosarul Revoluției. Procurorii solicită urmărirea penală
Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de efectuare a urmăririi penale în dosarul Revoluției, față de Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.
Cei trei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.
Vă prezentăm comunicatul Parchetului General în legătură cu Dosarul Revoluției
În completarea comunicatului din data de 18 decembrie 2017 cu privire la stadiul cauzei intitulată generic „Dosarul Revoluţiei”, instrumentată de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să facă publice următoarele:
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a adresat preşedintelui României o solicitare de exercitare a prerogativelor constituţionale şi legale privind cererea de urmărire penală în legătură cu săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prev. de art. 439 alin. (1) lit. a, g, i şi k Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal. faţă de:
– ILIESCU ION, membru şi preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (din 22 decembrie 1989), organism care de facto a exercitat puterea executivă şi legislativă centrală, comportându-se ca un Guvern până la apariţia Decretului-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989, când preşedintele consiliului a primit rolul unui şef de stat, iar atribuţiile legislative ale consiliului au fost separate de cele executive, ce necesită autorizare pentru intervalul 22-27 decembrie 1989.
CITEȘTE CONTINUAREA AICI.
CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu
Reacția lui Petre Roman, după ce a aflat de cererea Procurorului general de a fi urmărit penal în dosarul Revoluției
Lovitură pentru Iliescu, Roman și Voiculescu în Dosarul Revoluției. Procurorii solicită urmărirea penală