Connect with us
Lia Olguța Vasilescu a anunțat ce se întâmplă cu Legea Pensiilor și punctul de pensie

Știri

Lia Olguța Vasilescu a anunțat ce se întâmplă cu Legea Pensiilor și punctul de pensie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut noi precizări despre pensii și Legea Pensiilor, precizând că această inițiativă legislativă ar putea să fie transmisă Parlamentului în această sesiune, ulterior să stea o lună în dezbatere publică.

„Eu sper că în această sesiune parlamentară o transmitem Parlamentului (Legea pensiilor – n. r.). Sigur, va avea o perioadă de măcar o lună de dezbatere publică, însă aş vrea să vă spun că ea în campanie electorală nu a fost prezentată ca şi modificare legislativă.

Noi nu am defilat în campania electorală cu noua Lege a pensiilor, aşa cum greşit se tot spune.

Am spus în campanie electorală că vom creşte punctul de pensie de la 871 de lei, cât era în decembrie 2016, până la 1.775 de lei, în 2020 când noi terminăm acest ciclu de guvernare”, a spus Vasilescu, la TVR 1.

Ea a precizat că nu se pune problema de a nu fi respectate promisiunile din campanie privind majorarea punctului de pensie, iar pentru acest lucru nu este nevoie de o Lege a pensiilor.

În acest context, ministrul Muncii a explicat că a vorbit de o Lege a pensiilor anul trecut, când a ajuns la concluzia că sistemul are nevoie de corecţii pe care ar dori să le facă.

De asemenea, şeful de la Muncă a apreciat că suma pe care o implică acest proiect de lege este foarte mare, însă a nu a dorit să ofere detalii.

Potrivit Liei Olguţa Vasilescu, proiectul de act normativ este finalizat încă din luna octombrie a anului trecut, dar se fac foarte multe simulări pe el.

„Am luat toate dosarele de pensii pe care ne-am judecat. Au fost pensionari care au dat în judecată statul român şi am luat toate acele dosare la mână ca să facem simulări pe ele cu noile formule de pensii, că sunt trei formule pe care s-a lucrat.

Am văzut în aceste dosare de pensii ce anume au reclamat pensionarii. Vreau să vă spun că nu este o lege pe care să o lucreze Olguţa Vasilescu sau Ministerul Muncii.

O lucrează specialiştii de la Casa Naţională de Pensii. Ne-am adresat în ultima perioadă şi unor profesori universitari de dreptul muncii, care să se uite peste această lege, pentru că nu vrem să greşim. Este o lege mult prea importantă”, a subliniat aceasta.

Legea Pensiilor – Olguța anunță mărirea punctului de pensie de la 1 iulie

„Data de 1 iulie este cunoscută de toată lumea că se va mări punctul de pensie, care va ajunge la 1100 de lei, și sperăm să terminăm calculele cât mai repede, astfel încât să intrăm și cu legea pensiilor în dezbatere publică.

N-am pus deloc presiune pe angajații Casei Naționale de Pensii, pentru că îmi doresc foarte mult să fie o lege bună, care să fie agreată de pensionari.

Poate nivelul de așteptare este foarte ridicat, asta pentru că și dvs, ca post de televiziune, abordați acest subiect și poate s-a creat niște așteptări în rândul oamenilor.

În mod sigur vor avea pensiile crescute. Așa cum scrie în programul de guvernare, punctul de pensie trebuie să ajungă la finalul guvernării noastre la 1775. Deci o dublare față de data la care am preluat această guvernare, dar, atenție, asta se va face și cu noua lege a pensiilor și fără noua lege a pensiilor.

Punctul de pensie putem să-l calculăm și pe actuala legislație. În ceea ce privește legea pensiilor, acolo sunt niște corecții de făcut, sunt formule de calcul pe care încercăm să le aplicăm.

Cert pot să vă spun că orice ban pe care îl vom avea la buget va merge la sistemul de pensii”, spunea Lia Olguța Vasilescu la România TV.

Întrebată când își vor lua pensiile luna aceasta românii, Olguța Vasilescu a precizat că în perioada 14-27 aprilie și a explicat și de ce nu au primit aceștia pensiile înainte de Paște.

Citește și: S-a dat lege! Ce se întâmplă cu pensiile în 2018 și ce pățesc cei care vor să iasă la pensie!

Citește și: Ai lucrat cel puţin un an în străinătate? Iată cum poţi primi o pensie uriasă

8 Comments

8 Comments

  1. Ion

    19 iulie 2018 at 19:32

    cu pensiile militare ce faceti mai dati o ordonanta sa blocati pensiile ca asta ati facut si leati dat la civili ca ei au lucrat 8 ore iar noi 24m din 24 de ore si am fost si pe la canal dunarea marea neagra si la inudatii si munci agricole si in minele de carbuninu civili

  2. John

    8 iunie 2018 at 18:42

    Nu mai tot criticati, fiti multumiti cu ce aveti. Si eu as vrea mai mult dar daca nu e, de unde sa se dea? Si eu am pensie mica, dar ce putem face? Orice am zice ni se da promisiuni. Noi i-am ales asa ca sa avem incredere in cei de la conducere. De foame nu vom muri.

  3. Viorela

    13 aprilie 2018 at 11:44

    Nu asta este solutia, de a lua de la unii si a da altora, nu inteleg de ce atâta invidie pe pensiile altora,de aceea s-a ajuns la ura dintre oameni din păcate. Toate pensiile din lume se acorda si in functie de importanta siciala,de aceea este si normal sa fie intr-un cuantum diferit . Cei ce se exprimă urat nu cred ca vor obține ceva benefic,mai degrabă dezaprobare totala fata de un limbaj oribil folosit .

  4. Iordache Carmen

    13 aprilie 2018 at 7:31

    S-a scris peste tot ca se mareste punctul de pensie la 1 ianuarie 2018.Este mai bine sa mariti si apoi sa umpleti presa si tv cu minciuni.Punctul de pensie este mic la preturile existente.

  5. Nick PopA

    12 aprilie 2018 at 16:47

    Fa paragladină tikăloasă, intr’un an și 4 luni ați distrus România, trădătorilor !
    Dați bani fără acoperire (mită electorală !) în toate direcțiile, împovărați țara în datorii imense (care vor fi plătite de oamenii de rând, de copii noștri, de nepoții nostri !), abateți țara de pe drumul ales de majoritatea populației (U.E. și parteneriatul cu SUA) și o dirijați spre Moskova (cu prioritate) … Zdrențe penale ce sunteți, mai aveți puțin și veți plăti, boarfo !!!

  6. ciucurik

    12 aprilie 2018 at 15:57

    de ce nu mi publicati comentariu?asteptati ok, sau deranjeaza prea mult, si prea multi?

  7. ciucurik

    12 aprilie 2018 at 15:55

    doamna ministru, nu aceti curaj sa initiati o lege, prin care sa se faca dreptate si in romania, o ordonata de urgenta, ca la astea pana acum v ati priceput, dar in avantaju pensionarilor, ati uitat cum se scrie, daca ati uitat rugati o pe premiera sa va ajute si dati o ordonanta prin care sa se renunte la pensiile militare, astea nesimtite, ca saraci militari nu au fost in niciun razboi, ale magistratilor, care sa mi fie cu iertare numai rau au facut si mai fac poporului roman, dupa care sa vedeti ca o sa aveti si excedent financiar la plata pensiilor, dupa aceea sa vedeti ca poporu roman va va iubi mai mult si cine stie …..ca vin alegerile prezidentiale.

  8. stefanescu

    12 aprilie 2018 at 15:30

    Doamna ministru, cu noi pensionarii din grupele I si II de munca care am iesit inainte de 2011 ce aveti de gand ?Dupa ce iasa legea pensiilor o sa aveti aceeasi strategie pe care ati folosito si cand ati declarat ca ne veti creste pensiile cu 50% respectiv 25%,iar dupa recalculare nu va scadea nicio pensie.Nu a crescut nicio pensie pentru ca ati folosit un sistem de calcul cu impartire la 30 in loc de 20,cum e normal pentru grupa I si multe din pensii au scazut.Asemenea smecherii ati folosit aproape in toate maririle de salarii si pensii pe care le_ati dat.Pe noi cel putin ne_ati amagit ca ne veti da diferenta din urma de la 1 ianuarie 2016.O fi aceasta noua lege a pensiilor o noua pacaleala ?Noi care am lucrat in mina si in locuri deosebit de periculoase,nu mai credem in povestile pe care tot incercati sa ni le spuneti.Redati-ne increderea si faceti o lege dreapta prin care sa corectati inechitatile.Stiati ca diferenta dintre un pensionar grupa I ,care a iesit la pensie la 31 decembrie 2010 si unul care a iesit la pensie din acelasi loc de munca ,cu aceeasi incadrare si cu aceeasi ani lucrati,dar a iesit la 1 ianuarie 2011 este in jur de 1000 lei ?Poate aceste randuri va dau de gandit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top