Connect with us
Nicușor Dan, președintele USR, a luat decizia de a-și da demisia din formațiunea politică pe care el a fondat-o.

Știri

Nicușor Dan demisionează din USR

Nicușor Dan, președintele USR, a luat decizia de a demisiona din formațiunea politică pe care el a fondat-o. El și-a făcut publică decizia pe contul de socializare.

„Azi de la ora 14 la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputatilor voi sustine o conferinta de presa in care voi detalia si voi explica demisia mea din USR”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Demisia lui Nicușor Dan vine pe fondul tensiunilor din partid pe tema redefinirii familiei. În vreme ce majoritatea membrilor s-au poziționat contra inițiativei propuse de Coaliția pentru Familie, Nicușor Dan a evitat acest subiect. Cristian Ghinea, parlamentar USR, a detaliat pe Facebook unul dintre incidentele din cadrul partidului pe această temă.

„A fost o şedinţă lungă a noului Birou Naţional, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Cătălin Drulă: USR ca partid să se poziţioneze împotriva schimbării Constituţiei. Se contura o majoritate clară pentru susţinerea propunerii. Moment în care Nicuşor Dan a ameninţat că îşi dă demisia dacă partidul se va poziţiona. Mai mulţi membri au cedat din păcate acestui şantaj. L-am anunţat atunci pe Nicuşor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să îşi asume personal acest lucru şi că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului şi nu le asumă personal. Emoţia produsă de anunţul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus şi amânării) pentru miercuri”, a scris Cristian Ghinea comentând la o postare de pe Facebook legată de poziţia USR faţă de referendumul privind definiţia familiei în Constituţie.

Citește și: Scandal în Parlament. Deputat USR, agresat de parlamentari PSD VIDEO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top