Connect with us
Demisie la Ministerul Sănătății! Era consilier onorific, dar s-a retras: "Mă simt inutil"

Știri

Demisie la Ministerul Sănătății! Era consilier onorific, dar s-a retras: „Mă simt inutil”

Demisie la Ministerul Sănătății. Răzvan Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut chiar de acesta, pe pagina personală de Facebook, unde Cherecheș a și motivat decizia sa de a demisiona din funcție.

Răzvan Cherecheș și-a dat demisia

Joi, 25 martie 2021, Răzvan Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. El și-a motivat decizia pe Facebook, unde a scris că experiența pe acest post a fost una amară.

El spune că la început a fost solicitat doar de două ori, iar în rest a venit cu tot felul de idei, sugestii și propuneri care, probabil, au fost nerealiste, după cum consideră el. Răzvan Cherecheș a spus că s-a simțit inutil în această funcție, fie ea și onorifică.

„Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu) nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil”, a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Răzvan Cherecheș este profesor universitar doctor numit consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătății în data de 17.02.2021. Demisia sa este datată cu data de ieri, dar astăzi Cherecheș a făcut-o publică.

„Adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic! consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar. Rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!”, a mai scris Cherecheș.

El spune că a semnalat, în repetate rânduri, patru aspecte care ar trebuie să fie considerate prioritate în gestionarea pandemiei de coronavirus. Este vorba despre:

– testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)
– comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)
– raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare
– Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)

Facem mențiunea că, în urmă cu două săptămâni, și-a dat demisia din funcție și Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, după doar două luni de mandat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top