Connect with us
Rudel Obreja a oferit o reacție neașteptată în dosarul Gala Bute, după ce a primit condamnarea de cinci ani cu executare.

Politic

Rudel Obreja, reacție neașteptată după condamnarea în dosarul Gala Bute

Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Fostul președinte al FR Box a declarat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că a primit verdictul cu zâmbetul pe buze și că îl va ataca. Obreja a spus că nu avea încredere în justiția din România și că s-a ajuns la acest verdict pentru că trebuiau găsiți vinovați.

”Am primit cu zâmbetul pe buze pentru ce se întâmplă și mă așteptam. Consider că trebuia să fiu achitat. Vom declara apel pentru această soluție.

Acest dosar a plecat acum șase ani cu șapte acuzații, cu patru de infracțiuni legate de fondurile europene și alte trei pentru nu mai știu ce și niciuna nu s-a mai regăsit în dosarul care a pornit în 2014-2015. Următoarele trei cu care am fost trimis în judecată nu au legătură cu Gala. S-a dorit să se găsească vinovați cu orice preț. Am fost acuzat de spălare de bani, am fost achitat, am fost condamnat pentru luate de mită, complictate cu doamna Udrea… povești cusute cu ață albă…

E un nonsens juridic această complicitate. Cât despre evaziune, mi-a fost respinsă cererea legată de o expetiză independentă. Am cerut asta. La dosarele care vin în apel pe plângeri unde nu li s-a permis în instanțele inferioare să beneficieze de acest drept legal, Curtea Supremă dă câștig de cauză. În acest dosar, eu am cerut expertiză și mi-a fost respinsă! Cum să te aperi, să demonstrezi că nu ești vinovat, când vine expertul DNA, deci acuzarea, și spune că am furat bani, iar eu nu pot veni cu altă expertiză?

Eu n-am avut niciodată încredere în justiție ca termen general, mai ales când văd ce se întâmplă, că patru ani am fost târât prin fața DNA pentru șapte acuzații care nu s-au mai regăsit în dosar. Dacă eram în America, probabil le dădeau cu dosarul în cap și-i trimiteau la plimbare”, a declarat Rudel Obreja, pentru B1 TV.

În dosarul Gala Bute, pe lângă Obreja, au mai primit condamări și Ștefan Lungu, Elena Udrea, Ana Maria Topoliceanu și Gheorge Nastasia și Tudor Breazu.

Articole similare

Cătălin Tolontan, reacție tranșantă după condamnarea Elenei Udrea

Cristian Tudor Popescu, despre condamnarea Elenei Udrea din 28 martie

Condamnarile din dosarul Gala Bute!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top