Connect with us
Viorica Dăncilă, invitată în Israel de premierul Benjamin Netanyahu

Politic

Viorica Dăncilă, invitată în Israel de premierul Benjamin Netanyahu

Premierul Viorica Dăncilă va efectua, miercuri şi joi, o vizită oficială în Statul Israel la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, şi cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog.

„Discuţiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităţilor de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuţiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice şi de securitate în plan regional şi global”, se arată în comunicat.

Citește și: Premierul palestinian îi cere României să nu mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

În cadrul vizitei, precizează sursa citată, premierul Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului.

Citește și: Scandal între președinte și PSD după anunțul mutării ambasadei României din Israel la Ierusalim

Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern, se mai arată în comunicat.

Premierul palestinian a cerut României să nu mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

În urma deciziei României de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul palestinian, Rami Hamdallah, a cerut joi României să nu facă acest lucru.

Acesta estimează că o asemenea măsură ar reprezenta o încălcare a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU şi de asemenea ar dăuna şanselor de pace şi de creare a unui stat palestinian în cadrul frontierelor din anul 1967 cu capitala la Ierusalim.

Conform acestei surse, premierul palestinian a formulat solicitarea în timpul unei întâlniri avute în cursul zilei de joi cu şeful Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah – Palestina, Cătălin Ţîrlea, întâlnire în cadrul căreia au fost discutate ultimele evoluţii politice din regiune, precum şi evoluţia relaţiilor bilaterale româno-palestinene.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top