Connect with us
Procurorului Mircea Negulescu, după ce s-a spus că ar fi martor sub acoperire: Nu dețin informații compromițătoare la adresa vreunei persoane din conducerea DNA

Știri

Procurorul Mircea Negulescu, după ce s-a spus că ar fi martor sub acoperire: Nu dețin informații compromițătoare la adresa vreunei persoane din conducerea DNA

Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, a reacționat la informațiile potrivit cărora ar fi martor sub acoperire într-un dosar deschis împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Acesta susține că este vorba de informații false care au scopul să creeze ipoteze de cercetare penală imaginare.

”Referitor la știrea conform careia as fi martor sub acoperire intr un dosar deschis împotriva d nei Kovesi, mentionez ca aceasta știre este falsa in totalitate, rolul acesteia fiind de a dezinforma și de a alimenta un curent de opinie negativ la adresa reprezentanților actuali și fosti DNA.

Aceasta știre induce in eroare in mod intenționat, încercând sa creeze aparente de tipul celor speculate deja și sa creeze ipoteze de cercetare penală absolut imaginare, lipsite de orice baza reala și autentica realității la care face referire.

Accentuez faptul ca nu cunosc si nu detin informatii compromitatoare la adresa vreunei persoane din conducerea DNA.”, susține fostul procuror DNA, într-o declarație pentru stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesa și: Lucian Onea a cerut eliberarea din funcţia de șef al DNA Ploiești pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei

Lucian Onea a cerut marţi eliberarea din funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei.

De asemenea, acesta a precizat că acuzaţia pe care anchetatorii Parchetului General i-o aduc „nu are corespondent în realitate”.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, procurorul-şef al Serviciului teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.

În cererea menţionată, arată sursa citată, acesta apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, „este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”.

DNA informează că cererea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Citește continuarea AICI.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top