Connect with us

Știri

Românii cu credite sunt îngenuncheaţi. Anunţ făcut de BNR în urmă cu puţin timp

ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, a urcat joi pe piaţa interbancară la nivelul de 2,07% la trei luni, de la 2,06% miercuri, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicele ROBOR la trei luni a revenit aproape de valoarea de la finele lunii decembrie 2017. Pe data de 28 decembrie 2017, indicele se situa la 2,08% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, acesta a ajuns, joi, la 2,38% pe an, de la 2,37% miercuri, anunță Agerpres.

Conform datelor BNR, la începutul anului, ROBOR era la 2,05%.

Citeşte şi BNR, lovitură dură pentru toţi românii. Ce se întâmplă de astăzi

Banca Naţională a României a luat o decizie care va schimba vieţile multor români.

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an, de la 2% pe an, începând cu data de 8 februarie 2018.

De asemenea, instituţia a mai decis majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,25% pe an de la 1% pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,25% pe an, de la 3% pe an.

La şedinţa precedentă, nivelul dobânzii-cheie a fost deja mărit de la 1,75 la 2%.

Citeşte şi Se schimbă banii de la 1 ianuarie 2018. BNR modifică bancnotele și monedele

BNR va lansa în circulație noi bancnote și monede cu noua stemă a țării, anunță instituția.

“În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului,

începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.

Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație”, se arată în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top