Connect with us
Sevil Shhaideh, audiată la DNA

Știri

ULTIMA ORĂ: Sevil Shhaideh este audiată la DNA

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a ajuns miercuri dimineață la DNA pentru a da declarații într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu.

Fostul ministru Sevil Shhaideh a fost citată pentru astăzi la DNA. Aceasta urmează să vină în fața procurorilor pentru a da explicații în dosarul Belina, începând cu ora 16.

Potrivit unor surse judiciare, Sevil Shhaideh ar fi chemată de procurori pentru i se aduce la cunoştinţă faptul că a fost finalizată expertiza realizată în dosarul „Belina”, urmând ca ea să comunice anchetatorilor dacă are obiecţiuni la aceasta.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP.

Totul într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman.

La doar câteva zile, urmau să fie închiriate tot ilegal unei firme private

Potrivit ordonanţei întocmite de procurori, în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Citeşte şi Imobile și zeci de mii de euro! Ce avere are Viorica Dăncilă și cine este soțul ei!

Viorica Dăncilă, fosta profesoară de la liceul din Videle, ajunsă europarlamentar, iar acum propunerea PSD de premier, are o avere impresionantp.

Conform declarației sale de avere, Dăncilă are 10 conturi care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari și peste 183.000 de lei, toate deschise în perioada 2007-2017.

Ea mai încasează 78.174 de euro anual din funcția de europarlamentar, iar soțul ei are o indemnizație anuală de 436.162 de lei, din funcția managerială deținută la OMV Petrom.

Cele patru imobile deținute de Viorica Dăncilă și soțul ei au fost dobândite după cum urmează: unul prin cumpărare, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, un altul construit, de 156 metri pătrați, și alte două obținute prin moșterniri: unul de 140 de metri pătrați, altul de 44 metri pătrați.

Dăncilă a fost generoasă și cu partidul. Propunerea PSD de premier a donat social-democraților 20.000 de lei în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar apoi încă 40.000 de lei în mai 2014.

Dăncilă nu are datorii și conduce un Volskwagen Passat cumpărat în 2014

Potrivit CV-ului său, Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

În perioada 1989 – 2009, Viorica Dăncilă a fost mai întâi profesoară la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Citește și: Mihai Fifor este premierul interimar al României. Cu ce s-a făcut remarcat

Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD.

Ea a militat pentru modificarea legilor Justiției, criticându-i pe președintele Klaus Iohannis și pe fostul ministru de Justiției Monica Macovei.

În linia trasată de PSD, ea a dat sfaturi unor oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliția la putere.

Primele declarații ale Vioricăi Dăncilă după ce a fost propusă premier

Premierul propus de PSD, Viorica Dăncilă, a făcut primele declarații după ce a fost anunțată de social-democrați drept numele cu care vor merge la Cotroceni

Viorica Dăncilă a declarat marţi că are experienţa necesară pentru a prelua funcţia de premier, de care nu se teme, pentru că are o fire “optimistă” şi “echilibrată”, adăugând că “trebuie să gândească pozitiv”.

Dăncilă a făcut această precizare la sediul central al PSD, întrebată dacă nu îi este teamă că va sta puţin la Guvern, având în vedere antecedentele Guvernelor Grindeanu şi Tudose.

Ea a precizat că, înainte de a preluat mandatul, va discuta cu ex-premierul Mihai Tudose, dacă va fi desemnată de preşedintele Klaus Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top