Connect with us
Carnea de miel

Rețete

Carnea de miel

Carnea de miel este vedeta in aceste zile in care pregatirile pentru Paste au intrat pe ultima suta de metri, iar noi ti-am pregatit un articol in care poti afla multe despre acest sortiment de carne.

Carnea de miel este mult mai sanatoasa daca este consumata de la un miel pana in 10 – 15 kg deoarece este  mai usor de digerat. Un miel mai mic are carnea bogata in purine, ce se pot de rinichi, articulatii si ne ingreuneaza digestia.

Carnea de miel este bogata in vitamine

Daca va asigurati ca mielul a fost crescut bio, fara furajere si antibiotice, carnea lui poate fi o sursa importanta de Omega 3, CLA (Omega 6), dar si vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotină, B5, B12.

Carnea de miel – Modalitate de preparare

Carnea de miel se prepara la temperaturi scazute pentru a-si mentine propietatile si pentru a nu distruge complexul de vitamine prezent in aceasta. Daca pregatiti o ciorba este recomandat sa adaugati carnea dupa ce aceasta da in clocot, pentru a nu pierde resursele sale nutritive in apa, daca preferati o friptura recomandarea noastra este sa tineti carnea intr-un bait timp de 24 de ore si veti obtine o carne frageda si gustoasa.

Carnea de miel – Valori nutritive

100 de grame contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top