Connect with us
Cel mai bun sfat pentru gospodine: cum bați albușurile spumă în doar câteva momente

Utile

Cel mai bun sfat pentru gospodine: cum bați albușurile spumă în doar câteva momente

Bucătăria este, pentru mulți, o artă. Deși se spune că ne naștem cu abilitățile de gospodină, multe secrete se descoperă pe parcurs și mereu ai câte ceva de învățat în acest domeniu, cu cât încerci mai multe rețete și experimentezi preparate noi și interesante. Poate pentru mulți, să bată albușurile spumă pare ceva banal și extrem de simplu, însă există câteva aspecte de care ar trebui să țină cont fiecare gospodină, pentru a face un preparat gustos, dar și pentru a bate ouăle foarte repede.

Cum să bați perfect albușurile spumă

Cred că toate gospodinele vor cum să știe cum pot reuși să obțină albușuri spumă perfecte, într-un timp foarte scurt. Ei bine, chiar dacă pare simplu, iată că trebuie să ținem cont de mai multe aspecte pentru care preparatul nostru să fie unul pe măsura așteptărilor. Cu ajutorul acestor sfaturi nu decât că vei bate albușurile perfect, dar și foarte repede.

Fii atent când separi albușurile de gălbenușuri. Cu cât scapi mai puțin gălbenuș, cu atât mai repede se vor bate alubușurile.

Temperatura este foarte importantă. Scoate ouăle din frigider cu o oră sau chiar două înainte de a le bate, dacă vrei rezultate bune. Albușurile se bat spumă mult mai ușor dacă sunt la temperatura camerei.

Mai mult, calitatea ouălor contează extrem de mult și ea. Cu cât ouăle sunt mai ieftine, cu atât mai repede se bat și îți ușurează munca. Dacă ouăle sunt vechi, devin spumă foarte greu și chiar riști să nu reușești să le aduci la stadiul de bezea oricât ai încerca.

Folosește mixerul. Știm bine că este mai rapid, chiar dacă multe gospodine cred că ouăle se bat mai bine cu telul, metoda tradițională. Dacă folosești mixer, fii atent la viteza acestuia. Începe să mixezi albușurile în prima treaptă pentru 20-30 de secunde, apoi mărește viteza treptat.

NU PUNE SARE ÎN ALBUȘURI! Deși așa obișnuiesc gispodinele, să pună câte un praf de sare în fiecare prăjitură, nu îl pune in albușuri, inainte să le bați. Despre sare se spune că încetinește coagularea, ceea ce înseamnă că va dura mai mult până când albușurile vor deveni spumă.

Un alt truc important este zeama de lămâie. Adaugă câteva picături de suc de lămâie, exact înainte să le bați, iar timpul de mixare va fi redus considerabil de către proprietățile citricelor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top