O rețetă mai puțin obișnuită pentru aceste sărbători pascale este cea de tajine cu miel și prune uscate.
Tajine de miel este un fel de mâncare marocan care este denumit după vasul în care este gătit. Acest vas este creat din lut și este format din două părți: baza de forma unei farfurii adânci și capacul tronconic care are o gaură. Pe această gaură se lasă o parte din abur să iasă.
Se toacă mărunt ceapa. Se prăjește ceapa într-o tigaie. Se adaugă carnea de miel și se prăjește bine.
Se varsă totul în vasul tajine. Se adaugă sarea, piperul, ghimbir, șofran, ierburile tocate, batonul de scorțișoară și apa. Se amestecă totul, se acoperă, se gătește la foc mic timp de o oră și 30 minute.
După o oră de gătit, se pregătesc prunele. Într-o cratiță se va adăuga untul, zahărul, sarea și apa. Se lasă amestectul să fiarbă și când fierbe, se adaugă prunele. Se amestecă totul, se acoperă, se fierbe la foc mic pentru 15 minute.
După cele 15 minute, se adaugă prunele și apoi sucul lor la tajine. Se adaugă migdalele și semințele de susan. Se amestecă totul, se acoperă, se fierbe încă 20 minute.
Pentru cei cărora nu le place carnea de miel, se poate inlocui cu carne de vită. De asemenea, prunele se pot înlocui cu caise. Această rețetă seamănă cu un fel de tocăniță lipsită de sos și este delicioasă, dar mai ales sănătoasă. Carnea de miel este săracă în colesterol.
Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More