Connect with us
Alexandru Rafila, nemulțumit de un aspect al declarației pe proprie răspundere

Social

Alexandru Rafila, nemulțumit de un aspect al declarației pe proprie răspundere

Medicul Alexandru Rafila critică anumtie aspecte ale declarației pe proprie răspundere. El este de părere că persoanele care ies în jurul blocului cu animalele de companie nu ar trebui să aibă de ce să prezinte o declarației polițiștilor, pentru că motivul lor de a ieși din casă este evident. El susține că ar eun cățel pe care îl scoate de cel puțin două ori pe zi și nu ved emotivul pentru care trebuie să aibă mereu o declarație la el.

Alexandru Rafila, nemulțumit de un aspect al declarației pe proprie răspundere

Rafila a precizat într-un interviu că înțelege faptul că poliștii trebuie să își facă treaba în aceste momente, dar este de părere că „legea trebuie să reflecte și un anumit spirit”.

„Am un mic cățel, un Westie. Trebuie să ieșim de două ori pe zi la plimbare cu el. Până acum, nu am fost abordați de nimeni să verifice declarația pe proprie răspundere.

Dar mi se pare totuși evident că dacă cineva iese pe lângă bloc să-și plimbe cățelul nu are nevoie de niciun fel de declarație. Nu spun că cei care solicită declarația fac ceva greșit, așa este legea în momentul de față, dar legea trebuie să reflecte și un anumit spirit. Aici este vorba despre spiritul legii care trebuie să fie permisiv atunci când este evident că sănătatea publică nu este pusă în pericol. Lucrurile se pot reglementa extrem de simplu”, a zis profesorul Alexandru Rafila într-un interviu acordat pentru DC News.

Alexandru Rafila susține că reglementările în vigoare ar putea fi puțin mai simple, mai ales când vine vorba de astfel de nevoi de bază. După părerea sa, oamenii ar trebui să își poată plimba animalele de companie în voie, de mai multe ori pe zi, fără să simtă vreo presiune din partea autorităților. De aceea declarația pe proprie răspundere nu își are locul în acest context.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top