Connect with us
Calendar Oficial Examen Bacalaureat și Teste Oficiale. Subiecte și probe

Social

Calendar Oficial Examen Bacalaureat și Teste Oficiale. Subiecte și probe

Ministrul Educației, Monica Anisiei a ținut în cursul zilei de astăzi o conferință de presă. În cadrul acesteia a oferit noi informații punctuale despre examenul de bacalaureat și testele oficiale. Care este calendarul oficial al examenelor și testelor, dar mai ales subiectele și probele, află din rândurile de mai jos.

Calendar Oficial Examen Bacalaureat și Teste Oficiale. Subiecte și probe

În urma consultărilor cu președintele și alți miniștri, Monica Anisiei a ajuns la concluzia că este cel mai bine să se alinieze celorlalte țări. Dacă Franța a redeschis școlile și acest lucru s-a dovedit un dezastru, Klaus Iohannis a declarat că România nu va face asta. Nu ne permitem un dezastru din moment ce sistemul nostru medical este mai puțin performant ca al altor țări europene din vest.

Astfel, școlile vor rămâne închise până la finalul anului școlar. Mediile vor fi încheiate cu notele de până acum.

Monica Anisiei a declarat că mediile vor fi încheiate cu cel puțin 2 note sau calificative. Nu se vor mai susține teze, iar dacă un elev nu are două note, Ministerul Educației va comunica metoda de încheiere a mediilor. În ceea ce privește elevii sau familiile cu un risc ridicat de îmbolnăvire, părinții vor decide dacă elevii vin la școală sau nu.

Instituțiile de învățământ superior sunt datoare să comunice modalitatea și data examenelor.

Atât examenele naționale, cât și examenul de bacalaurat se vor susține în concordanță cu noua programă și respectând calendarul emis de Ministerul Educației.

Calendar Examen de BACALAUREAT 2020

Elevii din anii terminali care trebuie să susțină examenul de bacalaureat în acest an vor continua cursurile online până în data de 2 iunie. Începând cu 2 iunie și până la 12 iunie aceștia vor merge la școală în fiecare zi pentru 2-3 ore. Vor face pregătiri și consilieri pentru susținerea examenului de bacalaureat 2020. Maxim 10 elevi au voie într-o sală de clasă.

Pregătirea pentru susținerea examenului de bacalaurat 2020 se va face respectând o serie de măsuri cum ar fi: distanțarea socială, se va măsura temperatura, se va intra pe o parte și se va ieși pe altă parte.

Data susținerii probelor de bacalaureat este de 22 iunie. Se vor da întâi probele scrise, apoi cele de competențe. Cine va pica examenul de bacalaureat în vară, îl va putea da încă o dată în toamnă.

Deși examenul de bacalaureat se va desfășura în condiții normale, iar data oficială a examenului de bacalaureat 2020 este 22 iunie, se vor respecta o serie de măsuri de protecție.

Elevii vor sta la distanțe mari unii de alții, vor intra pe coridor și vor ieși pe altă parte. Se vor face dezinfecții în mod regulat și un triaj al elevilor. Fiecare elev va fi verificat, i se va lua temperatura și se va stabili dacă poate da examenul de bacalaureat.

Calendar Examen de Capacitate – Teste Naționale 2020

Elevii nu vor reveni la școală în acest an școlar cu o singură excepție. Elevii din anii terminali vor veni la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenul de capacitate.

Nu se vor mai da teze. Mediile se vor încheia cu cele minimum 2 note primite. De asemenea, ministrul Educației a anunțat data oficială de începere a examenelor de Capacitate și a Testelor Naționale. Astfel data oficială pentru testele naționale este 15 iunie.

Surse din interiorul Ministerului au menționat că subiectele vor fi mai ușoare în acest an. Notele obținute la testele naționale 2020 vor fi importante pentru admiterea la liceu.

Subiecte și probe examene 2020

Despre subiecte și probe la examenele din anul 2020 nu s-a menționat nimic. Asta înseamnă că vor fi aceleași pe care le știam din anii anteriori. Totuși, la examene nu se va da materia din semestrul al doilea, după cum a fost anunțat anterior de către ministrul Educației.

Concluzionând, testele naționale și examenul de bacalaureat 2020 vor fi susținute în școli, dar totul va fi realizat cu maximă precauție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top