Connect with us
Testele Naționale 2020. Cum se va susține examenul de capacitate

Social

OFICIAL Testele Naționale 2020. Data și cum se va susține examenul de capacitate

Data oficial Testele Naționale 2020. Klaus Iohannis a făcut noi declarații în ceea ce privește reînceperea cursurilor. Școlile nu se vor redeschide în curând, așa cum se preconizase anterior. Examenele pentru elevii în anul terminat au fost modificate. Află din rândurile de mai jos ce se întâmplă de fapt cu testele naționale 2020 și examenul de capacitate. OFICIAL s-a anunțat data la care începe testarea națională 2020

ACTUALIZARE, ora 16:22: Ministrul Educației a anunțat data oficială de începere a examenelor de Capacitate, respectiv Testele Naționale. Acestea vor avea loc pe 15 iunie.

Testele Naționale 2020. Data. Cum se va susține examenul de capacitate

Klaus Iohannis a anunțat luni că nici școlile, nici grădinițele, nici universitățile nu se vor deschide în acest an școlar.

„Epidemia nu s-a terminat, nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau o încetinire a acestei epidemii”, a spus Iohannis.

Acesta a mai menționat:

„S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile, universitățile să nu se mai redeschidă.”

Mediile elevilor se vor închide cu notele existente. De asemenea, elevii claselor terminale vor reveni la școală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele iminente.

 „Sunt totuși câteva excepții. Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor putea reveni la școala după 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație normele de distanțarea pot fi respecate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală și se vor pregăti pentru examenele naționale”, a declarat Iohannis.

Declarație Klaus Iohannis despre susținerea examenelor

Până pe 12 iunie, elevii vor învăța la distanță. Despre examene, Klaus Iohannis a declarat:

„Examenele naționale se vor organiza așa cum au fost planificate însă cu respectarea unor reguli stricte de distanțare. Se va măsura temperatura, se va face intrarea pe o parte se va ieși pe altă parte și alte reguli de distanțare socială.”

Pentru toți elevii, școlile se vor redeschide abia în septembrie. Președintele a făcut aceste declarații după întrevederea cu premierul Ludovic Orban, miniștrii: Monica Anisie, Nelu Tătaru, Marcel Vela, Raed Arafat.

Această decizie a fost luată după examinarea situației în alte țări.

„Am dorit să știm și ce fac alte țări. Sunt o serie de țări care nu mai doresc să redeschidă școlile, unele încă evaluează. Acolo unde s-au deschis școlile experimental. În Franța, după puține zile zeci de elevi au fost testați pozitivi. Deci lucrurile nu sunt simple,” ne informează Klaus Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top