Connect with us
Ce se va întâmpla în toamnă cu școala, dacă apare al doilea val de infectări

Social

Ce se va întâmpla în toamnă cu școala, dacă apare al doilea val de infectări

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări importante cu privire la ce se va întâmpla cu școala din luna septembrie, dacă apar eun al doilea val de infectări. Într-un interviu pentru Digi24 acesta a subliniat faptul că pune sănătatea copiilor, a profesorilor și a părinților mai presus de orice, ca drept dovadă a fost luată decizia amânării începerii cursurilor până în luna septembrie.

Ce se va întâmpla în toamnă cu școala, dacă apare al doilea val de infectări

Premierul a fost întrebat ce se va întâmpla dacă va veni un al doilea val de îmbolnăviri în toamnă, așa cum preconizează majoritatea experților. Orban este de părere că acest al doilea val ar trebui să ne prindă extrem de bine pregătiți, mai ales că acum știm cu ce ne confruntăm.

„Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar”, a răspuns premierul.

El a mai adăugat și că a ales să nu ia în seamă vocile care cereau redeschiderea școlilor, tocmai pentru că s-a gândit la sănătatea elevilor și a cadrelor didactice. Ludovic Orban a confirmat faptul că anul școlar va fi închis și examenele vor fi date.

„Astăzi, după o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan. În ceea ce priveşte cunoştinţele se poate stabili un mecanism prin care acestea să ajungă la elevi.

Evident, ne propunem clar să închidem anul şcolar şi ne propunem ca examenul de evaluare, de bacalaureat să fie luate, astfel încât să permitem elevilor din clasa a VIII-a, din clasa a XII-a să continue şcoala pe treapta care urmează în procesul educaţional”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top