Connect with us
Gest emoționant! Un tânăr care și-a donat organele a salvat viețile a trei români

Social

Gest emoționant! Un tânăr care și-a donat organele a salvat viețile a trei români

Gest pe cât de emoționat, pe atât de tulburător al unei familii, după ce băiatul lor de 25 ani a intrat în moarte cerebrală din cauza unor complicații grave, care nu au permis medicilor să îl salveze pe tânăr. Cu toate acestea, băiatul a devenit un erou, care a dat șansa la viață altor trei persoane, care depindeau de un transplant.

Gest emoționant! Un tânăr care și-a donat organele a salvat viețile a trei români

Vineri 7 august, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc prima prelevare de organe din acest an. Intervenție chirurgicală a fost una complexă, cu atât mai mult cu cât s-a desfășurat în condițiile dificile, determinate de criza sanitară cu care se confruntă țara noastră. Donatorul a fost un tânăr de 25 de ani, cu traumatism cranio-cerebral şi edem cerebral sever şi sângerări cerebrale difuze care, în ciuda încercărilor medicilor, nu a mai putut fi salvat. În ciuda durerii, oamenii au fost de acord să doneze organele copilului, și astfel au salvat trei vieți.

„Donatorul a fost un tânăr de 25 de ani, cu traumatism cranio-cerebral şi edem cerebral sever şi sângerări cerebrale difuze, a cărei viaţă nu a mai putut fi salvată de către medici, dar care a redat viaţa altor oameni. Tânărul a fost diagnosticat în moarte cerebrală, iar familia sa a avut puterea de a lua decizia dificilă de a accepta prelevarea organelor, oferind astfel şansa la viaţă unor semeni aflaţi în suferinţă”, au transmis reprezentanții spitalului printr-un comunicat de presă.

Intervenţiile de prelevare a ficatului şi rinichilor au fost realizate de  echipele de profesionişti ale Institutului Clinic Fundeni din București şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj iar organele recoltate au redat bucuria vieţii pentru alţi 3 români, a căror unică şansă era o intervenţie de transplant.

Intervenţia de prelevare a plămânilor a fost realizată de o echipă de medici a Eurotransplant, în condițiile în care pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil pentru plămâni.

Gestul măreț salvează vieți

Acordul pentru donare a fost obţinut de la către Dr. Tiberiu Toabeş, care are misiunea delicată și dificilă de a fi alături de familie și de a le explica că un astfel de gest de mare umanitate duce la salvarea de vieți omenești.

„Procesul este, încă din start, unul deosebit de complex, deoarece vorbim despre unul dintre cele mai grele momente, pierderea unei vieţi omeneşti, care însă duce la salvarea altor vieţi, în urma acceptului pentru donarea organelor. Este un gest de profundă empatie şi solidaritate pentru care mulţumim familiei. Nu există cuvinte suficiente pentru a sublinia importanţa unui astfel de gest.”, a explicat medicul Tiberiu Daniel Toabeş.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top